Ildsjæl når det gælder plantebaseret mad og økologi. Jeg ønsker at være med til at inspirere til at passe på os selv, hinanden og den jord vi lever på. Jeg håber på at så mange som muligt vil få glæde af de opskrifter jeg deler på bloggen. Jeg hygger mig med at lave maden og en stor del af de opskrifter jeg deler, har jeg eksperimenteret mig frem til. Det er lidt lige som at male et billede. En måde at bruge min kreativitet på. Jeg bruger næsten udelukkende økologiske eller biodynamiske råvarer i mine opskrifter. Og helst råvarer i sæson.
Mit fokus er glæden ved og lysten til at spise plantebaserede råvarer. Der findes en overflod af lækre, vitale, farverige og velsmagende, plantebaserede fødevarer. Dem prøver jeg på bloggen at omsætte til opskrifter på alt fra morgenmad, frokostretter, forskellige kolde og varme retter, bagværk, drikkevarer og snacks.
De allerfleste af de grønsager jeg bruger i min madlavning får jeg fra et lokalt økologisk, regenerativt jordbrug/gartneri som hedder Peters Gartneri. Jeg er tilknyttet Peters Gartneri som Kunde bonde. Det er et fantastisk koncept, hvor man betaler et årligt beløb pr. person i husstanden til “bonden” og til gengæld kan man høste grønsager til eget forbrug. På denne måde er vi med til at passe på grundvandet i lokalområdet, vi sparer en masse transport for de grønsager vi spiser, vi støtter en økologisk, lokal bonde og vi får friske, sprøde og nyhøstede grønsager en stor del af året. Hvor skønt er det lige. Hvis du er interesseret i at læse om kundebonde konceptet hos Peters Gartneri kan du se Her
Foto: Dott Ovesen
Da vi har vores egen have, dyrker jeg også lidt forskelligt. Mest krydderurter og forskellige slags grønkål. Det meste i haven er spiseligt. Vi har en bærhave med solbær, ribs, stikkelsbær, blåbær, aroniabær og brombær. Vi har tre æbletræer og to hyldetræer. Æbletræerne er to Filippa og et ananasæbletræ. Vi har et drivhus, hvor vi dyrker tomater, agurker, salater, spinat og forskellige krydderurter. Vi har også en vin i drivhuset. Og så har vi masser af vilde spiselige planter i haven. De vilde spiselige planter er et skønt tilskud til maden især i foråret, når der ikke er så meget grønt endnu. Altsammen noget der bringer glæde og næring med sig.
Min baggrund og hvad jeg har beskæftiget mig med.
Jeg er uddannet kostvejleder på Hover Sundhedshøjskole i 1996. Har beskæftiget mig med mad og økologi i ca 27 år. Jeg har arbejdet med alt muligt forskelligt madrelateret. Bl.a. i en helsekost, i køkkenet på forskellige restauranter, i køkkenet på 2 højskoler, som madmor i forskellige daginstitutioner, som underviser i madlavning på daghøjskoler og aftenskoler, undervisning af dagplejere i mad til små børn, projektmedarbejder på en økologisk Cafe´, projektmedarbejder og arrangør af udelivskurser for pædagoger og pædagogmedhjælpere i Århus Kommune og meget andet. Altid med økologien og maden, som mit omdrejningspunkt.
Udgivelser:
- Medforfatter til bogen “Mad der gør glad” fra forlaget Grenen, sammen med Mette Glargård (initiativtager) Maria Engbjerg, Luna Krause, Annette Saron og Susanne Vang Søgård. Hele overskuddet fra bogen går til Julemærkefonden.
- Madskribent ( Opskrifter + fotos) på magasinet Prana ( 2017-2019)
- Forfatter til kogebogen Plantebaserede fristelser, Turbine Forlaget ( 7.9.2022 ) En kogebog med 60 opskrifter på plantebaserede søde sager.
- Forfatter til årstidskogebogen Det grønne årstidskøkken, Turbine Forlaget ( 16.4.2024 ) En kogebog med 100 opskrifter fordelt på de 4 årstider, syltede sager, fermenterede sager, bagværk og danske krydderurter.
Velkommen til mit madunivers. Håber du vil blive inspireret!!!
På min Instagramprofil kan du finde en del inspiration. Min profil er @madmedgloed
Hvis du ønsker at samarbejde med mig kan jeg kontaktes på anettehoeg@gmail.com eller på mobilnr. 51372556.
Grønne kærlige hilsner
Anette Hoeg Nielsen