Sommerlig salat med kål og blomster

Dejlig let og sommerlig kålsalat med lidt fra haven, drivhuset og stranden. Dressingen er bla. lavet med friske krydderurter fra haven.
Det er så dejligt at kunne hente lidt mad hist og her. Haven bugner lige nu af masser af krydderurter. Og i drivhuset står der også flere forskellige slags. Ud over krydderurter har vi forskellige slags salater, newzealandsk spinat og løgtoppe som jeg høster lidt af dagligt.

Ingredienser: ( som tilbehør til 4 personer)

200 g broccoli ( overhældt med kogende vand)

2 snack pebre + 1 spsk olivenolie + salt + friskkværnet peber

200 g spidskål

100 g lilla spidskål

1/2 agurk ( 150 g )

Et par grønkålsblade

2 håndfulde hybenrose kronblade

Persille

Korianderblomster

Blomsterskærme fra bronzefennikel

Fremgangsmåde:

Rens snack-pebrene og skær dem i mindre mundrette stykker. Vend dem i olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 min. 

Rens broccolien og del i små mundrette buketter. Overhæld dem med kogende varmt vand og lad dem stå i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og skyl i koldt vand. Snit spidskål og lilla spidskål helt fint. Gerne på et mandolinjern. Skær agurken i mindre mundrette stykker. Skyl grønkålsbladene og fjern de grove stængler. Pluk resten af bladene i små mundrette stykker. Skyl krydderurterne og blomsterne ( persille, korianderblomsterne, hybenroseblade og bladfennikelblomsterne) Bland det hele i en skål. Servér dressingen sammen med salaten. 

Grøn dressing:

1 dl Olivenolie

2 håndfulde blandede friske krydderurter ( her er brugt persille, oregano, løvstikke, citronmelisse, bladfennikel og purløg)

1 fed hvidløg

1 spsk citronsaft

1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft

1 tsk dijonsennep

Uraffineret salt 

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl krydderurterne grundigt og fjern de groveste stængler. Kom alle ingredienser i et blenderglas og blend til til krydderurterne er helt findelt. Smag til med salt, peber. 

Skriv et svar