Hummus med bagt hokkaido

Jeg siger det lige én gang til. Har vist gjort det mange gange efterhånden. Opskrifter på forskellig slag hummus kan man aldrig få nok af. Lige fra den helt originale hummus til hummus med rødbede, gulerod, blomkål, hokkaidogræskar, squash, som alle egner sig til at blande i din hummus. I denne opskrift er der brugt kikærter eller Ingrid ærter, men du kan sagtens bruge andre former for bælgfrugter. Prøv at leg lidt med de forskellige slags bælgfrugter i din hummus. Og her vil jeg rigtig gerne slå et slag for de dansk dyrkede bælgfrugter, for det er da skørt at vi eksporterer råvarer som vi selv kan dyrke her i Danmark.

I mim kogebog Det grønne årstidskøkken kan du finde flere opskrifter på hummus eller spreds med de dansk dyrkede bælgfrugter.

Hver årstid sin hummus.

Hummus kan bruges på så mange forskellige måder. Som smørepålæg på brødet. Som dip til grønsagsstave. Som en del af pålægget i en sandwich eller i et pitabrød. Serveret sammen med bagte rodfrugter i et fad. Serveret sammen med falafler og en grøn salat o.s.v., o.s.v.

Hummus er en fremragende måde at få bælgfrugter i din daglige kost. Og det er nok det mest kendte plantebaserede pålæg.

Håber at du synes om denne opskrift.

Ingredienser:

400 g kogte kikærter eller Ingrid ærter (ca. 200 g tørrede)

250 g hokkaidogræskar (renset vægt) + 1 spsk olivenolie + 1 spsk ahornsirup+ 1 tsk citronsaft + salt før bagning

 

1-2 spsk citronsaft

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt kanel

¼-1/2 tsk tørrede chiliflager

2 spsk olivenolie

uraffineret salt

Topping:

1-2 røde syrligt/søde (skåret i små tern)

ristede hasselnødder ( groft hakkede)

2 blade grønkål (uden den grove stængel og finthakket)

Fremgangsmåde:

Start med at sætte kikærterne eller Ingrid ærterne i blød i rigeligt vand i 10-12 timer. Tilsæt gerne lidt løg og krydderurter i kogevandet for smagens skyld. Koges i ca. 35 minutter til de er gennemkogte og bløde, så de nemt kan blendes til en cremet hummus.

Rens græskarret på overfladen og del det. Fjern kernerne og evt. skallen, hvis den er blevet hård. Skær i lige store stykker og vend med olivenolie, ahornsirup, citronsaft og salt. Lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter, til de er gennembagte og let gyldne i overfladen.

Kom de kogte kikærter/Ingrid ærter, det bagte hokkaidogræskar, spidskommen, kanel, chiliflager, olivenolie og salt i en foodprocessor. Blend hummussen til konsistensen er cremet og justér evt. med vand, til konsistensen er som du ønsker. Smag til med krydderier, citronsaft og salt.

Denne hummus smager skønt sammen med æble i små tern, groft hakkede og ristede hasselnødder og finthakket grønkål.

 

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar