Glutenfrie burgerboller - Mad med glød

Glutenfrie burgerboller

Jeg har efterhånden lavet en del forskellige opskrifter på glutenfrie boller. Jeg finder hele tiden ud af nye måder at lave dem på. Alt efter hvilke typer mel jeg lige har liggende i mine gemmer. Jeg bruger ikke nogen røremaskine men ælter altid dejen i hånden. I denne opskrift har jeg dog brugt en el pisker til at piske loppefrøene grundigt sammen med. Bollerne får en lidt mere luftig og lækker konsistens, når man gør det. Jeg har tilføjet noget kikærtemel, for at gøre bollerne lidt rigere på protein. Disse burgerboller blev brugt til en vegetarburger. Jeg havde nogle pastinakfrikadeller fra aftensmaden dagen før, som jeg brugte. (Opdatering d. 1.3.2018 Dejen til disse boller kan med fordel også røres på en røremaskine. Pisk altid loppefrøskallerne sammen med vandet inden de øvrige ingredienser tilsættes)
Således lavede jeg burgeren:
Først et lag aioli, rucolasalat, derefter nogle skiver avocado, en flækket pastinakfrikadelle, rødkålskraut, lucernespirer, lidt finthakket rødløg og så toppen af bollen ovenpå. Den var super lækker.
Opskrift:

5 dl. lunkent vand

1 dl. loppefrøskaller (økologiske)

100 g glutenfrie havregryn

100 g rismel

50 g kikærtemel

50 g hørfrø

50-100 g boghvedemel

1 1/2 tsk uraffineret salt

Birkes + sorte sesamfrø + alm. sesamfrø til at vende bollerne i.

Fremgangsmåde:

Rør loppefrøskallerne ud i det lunkne vand. Lad blandingen stå i 10-15 minutter. Pisk nu blandingen i nogle minutter, med et piskeris eller en el-pisker . Det giver en bedre og mere luftig krumme i dejen.
Nu blandes havregryn, salt og det meste af melet i dejen. Ælt nu dejen grundigt. Den skal være blød og alligevel lidt fast, så den kan formes til boller. Lav nu en skål med vand og en skål med en blanding af birkes, sorte sesamfrø og almindelige sesamfrø. Kom vand på hænderne og form dejen til 10-12 store boller. Nu vendes bollerne i frøblandingen på alle sider. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i  30-35 minutter. Lad dem køle af før du skærer dem over, da de kan være rimelig klæge mens de er varme.
Bollerne er fryseegnede og kan med fordel kommes en tur i brødristeren, hvis de er blevet lidt tørre og kedelige, dagene efter de er blevet bagt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar