Cremet rødbede-pastaret med kikærter og grønkål

Denne opskrift lavede jeg i starten af 2021, men fik ikke delt den, da jeg skulle arbejde lidt mere med den inden jeg delte den. Nu dukkede den op i min bunke af opskrifter, der ikke er blevet delt, men som venter på at blive prøvet af og gjort klar. Nu er den så blevet afprøvet igen og jeg synes den fortjener at komme på bloggen. Retten indeholder både rødbeder, kikærter, cashewnødder, grønkål og fuldkornspasta. Så den er fuld af gode nærende ingredienser. Og så smager den dejligt. Jeg brugte dansk dyrkede kikærter. Du kan også bruge Ingrid ærter, butterbeans eller hvide bønner. Rødbede og grønkål er lige nu i sæson, så det er en dejlig følelse at lave mad med årstidens danske råvarer.

Rigtig god fornøjelse, hvis du får lyst til at lave retten.

Ingredienser: (til 4 personer)

400 g fuldkornspenne el. skruer

600 g rødbeder

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamico

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

75 g cashewnødder 

125 g tørrede kikærter eller  250 g kogte kikærter el. Ingridærter

2 spsk citronsaft

1 spsk dijonsennep

2 1/2 dl grønsagsbouillon

Uraffineret salt

Friskkværnet peber 

6 blade grønkål + 1 tsk olivenolie + en smule salt og friskkværnet peber

3 spsk kapers

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne i blød i 10-12 timer. Hæld iblødsætningsvandet ud og skyl kikærterne. Kog i rigeligt vand i cirka 40 minutter eller til de er møre og bløde. Sæt cashewnødderne i blød i kogende varmt vand. Lad dem stå og bløde op i den tid det tager at bage rødbederne. Skræl eller skrub rødbederne og skær dem i lige store stykker. Rør olivenolie, balsamico, salt og peber sammen og smag til. Bland marinaden med rødbederne og bag dem ved 200 grader varmluft i ca 30 min til de er gennembagte. Tag halvdelen af de bagte rødbeder fra, og kom dem i en blender. Sæt den anden halvdel til side, til at servere sammen med rødbedecremen. 

Dræn de kogte kikærter for vand, i en sigte. Hæld vandet fra cashewnødderne. Kom nu de kogte kikærter og de iblødsatte cashewnødder op i blenderen til de bagte rødbeder. Kom ligeledes de 2 1/2 dl. bouillon, sennep og citronsaft i blenderen. Blend nu de bagte rødbeder, de kogte kikærter, de iblødsatte cashewnødder, grønsagsbouillonen, sennep og citronsaft til det er cremet. Smag den lyserøde rødbedecreme til med uraffineret salt og friskkværnet peber.

Skyl grønkålen og fjern de grove stilke. Pluk resten af bladene i mundrette stykker. Tør dem på et rent viskestykke eller i en salatslynge. Steg på en pande i olivenolie i nogle minutter til grønkålen er blevet blød og er faldet let sammen. Krydder med en smule salt og peber.

Kog pastaen til den er gennemkogt og hæld vandet fra. 

Vend rødbede cremen med den kogte pasta. 

Servér på et fad eller i en skål. Læg nogle af de stegte stykker grønkål i bunden af fadet/skålen. Fordel nu rødbede-pastablandingen ovenpå og fordel resten af de bagte rødbeder, samt resten af de stegte stykker grønkål ovenpå. Til sidst fordeles de hakkede kapers ovenpå retten.

 

M

Skriv et svar