Dejlig frisk sommersalat med linser og knas, syre og sødme fra de syltede rødløg og de ristede græskerner. Dressingen smager dejligt med både en smule sødme fra ahornsirup, en masse skøn aroma fra den fintrevede limeskal og en afstemt syre fra den lyse balsamico. Vent evt. med at blande dressingen med salaten til lige før den serveres eller server den for sig selv så man selv kan dosere. På den måde holder salaten bedre til dagen efter, så frem der er noget til overs. Spis salaten som tilbehør til aftensmåltidet.
Ingredienser: ( til 4 personer som tilbehør)
250 g kogte linser ( el. ca. 125 g tørrede linser kogt møre i 250 ml. bouillon ) Her er brugt linser af sorten Anicia (Tranum linser fra Linser for livet)
500 g melon ( Piel de sapo eller Galia)
ca. 75 g. syltede rødløg ( Find opskrift Her )
1/2 grøn krøl salat
1/2 rød krøl salat
50 g græskarkerner (tørristede med 1/2 tsk ahornsirup og et nip
salt)
spiselige blomster ( løgblomster, frøskærme fra bladfennikel )
Dressing:
3 spsk olivenolie
1 1/2 tsk lys balsamico
1 1/2 tsk ahornsirup
fintrevet skal fra 1 lime
uraffineret salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Kog linserne møre og lad dem køle af. Skulle der være overskydende væske ved linserne efter kogning, kan du hælde væden fra igennem en sigte.
Skær melonen over og fjerne kernerne. Skær skrællen af. Der skal bruges ca. 300 g melon i opskriften. Skær melonen i mundrette stykker.
Pluk salatbladene fra de to halve salathoveder. Der skal bruges ca. 50 g af hver slags salat. Skyl salaten og tør den i en salatslynge. Pluk salaten i mundrette stykker.
Rist græskarkernerne på en tør pande. Når de er poppet op og blevet en smule gyldne fjernes panden fra varmekilden og der tilsættes ahornsirup og et nip salt. Rør det hele grundigt sammen og lad græskarkernerne køle af.
Rør dressingen sammen og smag den til. Bland evt. en god spsk. af dressingen med de kogte linser før salaten anrettes.
Anretning af salaten:
Læg de to slags salat i bunden af et salatfad. Fordel melonstykkerne og linserne ud over salaten. Fordel de syltede rødløg og de ristede græskarkerner ud over salten til sidst. Salaten her er serveret med skærmblomster fra bladfennikel og fra løgblomster.