Syltede rødløg

En af mine tidligere kolleger spurgte mig forleden om jeg havde en opskrift på syltede rødløg. Det havde jeg selvfølgelig, for syltede rødløg er bare et must. Især her i Juletiden der nærmer sig. Opskriften er bare ikke kommet længere end til min slidte gamle kinabog. Jeg var ellers sikker på at jeg havde en opskrift på bloggen. Det havde jeg ikke, men den kommer her. Jeg skal selvfølgelig også have den skrevet ind, så I andre også kan se den.

Der er nu ikke de store dikkedarer ved den. Jeg krydrer altid mine syltede rødløg forskelligt fra gang til gang, efter hvad de skal bruges til.

Den portion jeg lavede i dag er krydret med laurbærblade, grønne peberkorn, alm. sort peber og rosenpeber. Du kan også bruge sennepsfrø, rosmarin, timian, ingefær, hvidløg og hvad du ellers synes passer til i smagen.

Jeg bruger altid æblecidereddike, for det kan jeg bedst lide. Og så bruger jeg rørsukker. Ved at bruge både æbleeddike og rørsukker, som begge har lidt gylden farve, får man ikke den helt klare smukke røde farve på de syltede rødløg.

Når jeg har spist rødløgene, kan jeg godt finde på at genbruge eddike/sukkerlagen. Så giver jeg den lige et opkog og hælder over en ny portion rødløg eller andre slags grønsager som jeg ønsker at sylte på samme måde. Men kun hvis den ikke er alt for gammel.

Til to glas á 200 ml.

Ingredienser:

3 rødløg

1 1/2 dl. æbleeddike

1/2 dl. vand

1 dl. rørsukker

1 spsk. hele sorte peberkorn

1 1/2 tsk. rosenpeber

1 1/2 tsk. hele grønne peberkorn

6 laurbærblade

Fremgangsmåde:

Kom æbleeddike, vand, sukker og alle krydderierne i en gryde. Kog lagen forsigtigt op og lad det simre til sukkeret er opløst. Rens rødløgene og skær dem som du synes de skal være. Nogle foretrækker dem i tykke strimler, andre i tynde. Nogle vil have dem skåret på tværs, andre på langs. Du bestemmer.

Kom de skårede rødløg op i gryden og lad blandingen koge op.

Rens nogle glas med kogende vand. Lad dem køle let af og fordel derefter de syltede rødløg i glassene. Hæld lagen over rødløgene. Kom låg på og sæt dem nu på køl.

Du kan bruge de syltede rødløg til utroligt mange ting. I wraps, i burgere, på sandwiches, som tilbehør til den varme mad. Og meget andet.

Rigtig god fornøjelse!!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar