Urtesalt med selleri, porre og hvidløg

Jeg elsker urtesalt og har altid én eller anden slags stående. Jeg laver det selv af forskellige krydderurter, blomster og grønsager. Det er sjældent det samme, der kommes i de forskellige variationer.

Urtesalt har ikke den store næringsværdi, men fungerer mere som et lille kvalitetsløft. Og som en reducering af saltmængden i maden. Det virker selvfølgelig også som en naturlig smagsgiver. Og så er det, det der lille kærlige touch fra dig til dem du laver maden til, eller til dig selv.

Jeg bruger fint atlanterhavssalt som er uraffineret salt eller fint Himmalayasalt. Den fine version synes jeg fungerer bedst, når det skal bruges til at drysse på maden. Det er nemmere at fordele end det grove og de urter der bruges bliver ligesom blandet bedre med saltet.

Et lille drys urtesalt sammen med lidt citron på 1/2 avocado er lige som at komme i himlen. Mad til krop og sanser. Og ellers er det også bare lækkert at bruge i al madlavning.

Jeg har flere opskrifter på urtesalt liggende på bloggen. Og jeg kommer med et par stykker til, senere når vi har spist denne portion, eller jeg har foræret det væk.

Et lille glas hjemmelavet urtesalt er nemlig også en skøn lille værtindegave.

Her får du opskriften på den version der er på billedet.

Ingredienser:

350 g. fint atlanterhavssalt eller fint Himmalayasalt

100 g. knoldselleri

50 g. porretop

5-6 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Skræl knoldsellerien og skær et stykke af den. Skær det i mindre stykker. Rens porretoppen for jord og skidt og skær den i mindre stykker. Rens hvidløgs feddene. Kom nu alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til salt og grønsager er helt findelt.

Massen vil være ret våd, men det gør ikke noget. Så tager det bare lidt ekstra tid at tørre det. Hæld det våde urtesalt ud på et stykke bagepapir på en bradepande. Sæt ovnen på 50 grader og lad urtesaltet tørre i nogle timer. Når det som det sikkert er her, er meget vådt, vil det blive hårdt når det er tørt. Derfor skal det lige en ekstra gang i foodprocessoren.

Du må endelig ikke tørre det ved højere grader end de 50 grader.

Kom det i et rent glas med låg. Hvis det er tørret ordentligt, kan det holde i lang tid. Det mister bare lidt af smagen med tiden.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar