Rattatouille med kikærter

Sommetider er det indholdet i køleskabet der bestemmer hvad aftensmaden bliver. Det sker faktisk ofte at jeg ikke har planlagt hvad vi skal spise, men først finder ud af det når jeg ser, hvad der er i grønsagsskuffen i køleskabet.

Denne rattatouille blev til på sådan en måde.

Vi havde rødløg, hvidløg, squash, rød og gul peber og en ikke særlig pæn aubergine. Tanken faldt med det samme på rattatouille da jeg fandt disse ting frem. Jeg har næsten altid flåede hakkede tomater i viktualierummet. Det havde jeg heldigvis også denne dag.

Normalt bruger jeg rattatouille som en del af et måltid, sammen med noget proteinrigt. Det kunne være en linse eller bønnepostej eller nogle linse eller bønne bøffer. Det kunne også være nogle bagte kartofler og en salat af en slags, ris eller et andet kornprodukt.

Denne rattatouille blev tilføjet en dåse kogte kikærter og blev serveret sammen med ovnkartofler og noget brød. Alt i alt en dejlig aftensmad.

Du kan sagtends undlade kikærterne eller du kan tilsætte kogte bønner eller linser i stedet for. Så er det bare ikke en traditionel Rattatouille. Lav den som du selv har lyst og ingredienser til.

Til 4 personer som tilbehør:

Ingredienser:

150 g. rødløg

4 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

1 squash (ca. 300 g.)

1 aubergine (ca. 300 g.)

1 rød peber

1 gul peber

800 g. flåede hakkede tomater

250 g. kogte kikærter

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. kokossukker eller anden uraffineret sukker

2 spsk. frisk oregano (finthakket) eller 1 spsk. tørret oregano

2 spsk. frisk citron timian eller 1 spsk tørret citrontimian el alm. timian

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til )

Fremgangsmåde:

Rens hvidløg og skær dem i skiver. Rens rødløgene og skær dem i grove tern. Skyl squashen og skær den i grove stykker. Gør det sammen med auberginen. Skyl den gule og røde peber og fjern kerner og stilk. Skær den derefter i grove stykker. Varm olivenolien op i en gryde. Tilsæt hvidløg og rødløg og svits til løgene er blevet klare. Tilsæt nu squash og aubergine stykker. Svits et par minutter. Nu tilføjes gul og rød peber, æbleeddike, kokossukker, oregano, citrontimian, uraffineret salt og friskkværnet peber. Svits yderligere et par minutter. Nu tilføjes de flåede hakkede tomater og de kogte kikærter. Rør grundigt i blandingen og lad den simre til alle grønsagerne er kogt møre. Det tager 25-30 min. Tilfør evt. lidt vand, hvis du synes retten er for kompakt. Smag til med æbleeddike, sukker, salt, peber, oregano og citrontimian. Husk at det er vigtigt selv at smage maden til. Den lille ekstra opmærksomhed, betyder rigtig meget i forhold til at ramme lige den smag du ønsker.

Spis retten som tilbehør til et varmt måltid.

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar