Bagt risengrød med kokos og varmende krydderier

Bagt grød er ikke noget jeg laver så ofte. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for det er simpelt at lave og smager vildt godt. I denne version har jeg brugt risflager og kokosmel, ingefær, gurkemeje og kanel. Der er også nogle cashewnødder og chiafrø i grøden. Og så blev den toppet med lidt ekstra cashewnødder, sharonfrugt, kanel og lidt kokosolie.

En super delikat morgenmad. Jeg rørte grøden sammen om aftenen inden jeg gik i seng. Smurte to store tekopper med kokosolie og fordelte grøden, som var rørt sammen i en skål, i de to kopper. De blev sat i køleskabet og om morgenen blev de toppet med sharonfrugt, hakkede cashewnødder, lidt stødt kanel og lidt smeltet kokosolie.

Ingredienser: (Til to personer)

2 dl. fuldkorns risflager

1 dl. kokosmel

1 godt moden banan

1 lille håndfuld hakkede cashewnødder

2 spsk. chiafrø

1 spsk. fintrevet frisk ingefær

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt kanel

1/2 tsk. uraffineret salt

4 dl. mandelmælk el. anden plantemælk

1 dl. vand

Topping:

1 sharonfrugt

lidt groft hakkede cashewnødder

1 tsk. stødt Ceylon kanel

1 tsk. smeltet kokosolie

Fremgangsmåde:

Hak cashewnødderne groft. Mos bananen. Rør risflager, den mosede banan, de hakkede cashewnødder, chiafrø, ingefær, gurkemeje, kanel og salt sammen. Tilføj mandelmælk eller anden plantemælk og vand. Rør grundigt i blandingen. Smør nu to forme eller én lidt større med kokosolie eller smørbar. Fordel den kolde grød i de to forme. Kom film over og lad den stå i køleskabet natten over. Tag den ud næste morgen og top den ned halve skiver af sharonfrugt, lidt ekstra hakkede cashewnødder, lidt stødt kanel og en tsk. smeltet kokosolie på hver portion.

Bag grøden i ovnen ved 175 gr. i ca. 20 min og 200 gr. i ca. 10 minutter.

Hæld lidt mandelmælk i kanten af grøden og nyd den sammen med en kop te.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar