Choko hasselnødde rugboller og to rugbrød

Denne rugbrødsopskrift kan du egentlig allerede finde på bloggen. Oprindeligt har jeg lavet tre rugbrød ud af dejen. Her har jeg brugt næsten sammen grunddej ( der er blot tilsat chiafrø i stedet for græskarkerner)og så bare kun lavet 2 rugbrød ud af den. Resten af dejen blev vejet. Derefter tilsatte jeg groft hakket chokolade, groft hakkede hasselnødder, kakao og daddelsirup til den. Meget nemt og lækkert. Det blev til 16 lækre boller.

Grunddejen:

Ingredienser:

1. dag:

1 liter vand

250 g surdej

500 g knækkede rugkerner

500 g rugmel

125 g solsikkekerner

125 g hørfrø

100 g chiafrø

Det hele røres sammen og står tildækket i 15-20 timer

 

2. dag ( tilføjes)

8-10 dl vand

250 g knækkede rugkerner

ca. 750 g rugmel

2-3 spsk uraffineret salt

Ingredienserne fra 2. dag tilsættes dejen fra 1. dag. Dejen røres grundigt sammen. Der tages en portion surdej fra, til næste bagning. ( ca 250 g.) Tag derefter 1300 g. dej fra til Choko rug bollerne. Fordel dejen i 2 smurte forme. Gør hænderne våde og glat overfladen på brødene. Prik dem med en gaffel, jævnt fordelt på hele overfladen. Pensel med olivenolie. Lad nu brødene hæve et lunt sted i 3-4 timer. Derefter bages de ved 175 g. Varmluft i ca 90 minutter. Kernetemperaturen skal være 98 gr. før de er helt gennembagte. Lad nu brødene køle af på en rist.

Choko hasselnødde rugboller

Ingredienser:

1300 g. af grunddejen

50 g. groft hakket mørk 70% chokolade

50 g. groft hakkede hasselnødder

3 spsk. kakao

2 spsk. daddelsirup

Til pensling af bollerne:

1 spsk. loppefrøskaller

1 spsk. Smørbar

1 dl. plantemælk

1 håndfuld finthakkede hasselnødder (til at drysse ovenpå)

Smelt Smørbar i en lille kasserolle. Hæld plantemælk sammen med smørret. Rør nu 1 spsk. loppefrøskaller i smør/mælke blandingen. Lad det stå i ca ti minutter. Rør igen og brug nu blandingen til at pensle bollerne med.

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne sammen. Læg bagepapir på en bageplade. Brug en ske til at lægge 16 klatter dej ud på bagepapiret. Form dejen til boller med skeen. Pensel med blandingen ovenfor og drys fint hakkede hasselnødder ovenpå.

Lad nu bollerne hæve i en halv times tid. Bag dem i ca. 30 min. ved 200 gr. varmluft. Tag dem ud og læg dem på en rist.

 

Velbekomme!!!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar