Disse rødbedefalafler var også et hit hos de unge mennesker i familien. Vi er alle vilde med den sædvanlige slags falafler. Denne version er bare også med rødbede og det bliver de faktisk endnu bedre af, synes jeg.
De blev serveret med en perlebygsalat med revet knoldselleri, æbler i tern, hakkede hasselnødder og en persilledressing. Og bagte persillerødder med sorte sesamfrø.
Ingredienser:
100 g tørrede kikærter (skal sættes i blød i ca 12 timer)
175 g rødbede (rå)
50 g rødløg
1 håndfuld persille
1 spsk tahin
3/4-1 dl rismel
2 fed hvidløg
1 1/2 spsk garam masala
1 1/2 spsk citronsaft
ca 1 dl vand
1 tsk. bagepulver (Hvis det skal være glutenfrit kan du bruge vinstensbagepulver.
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie eller kokosolie til at stege i
Fremgangsmåde:
Hæld vandet fra de iblødsatte kikærter og skyl dem i koldt vand. Kom dem i foodprocessoren sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend til konsistensen er helt fin og og sammenhængende. Form farsen til små kugler som steges på en pande i olivenolie eller kokosolie. Du kan bruge en æbleskivepande, så bliver de fine og runde.
Velbekomme!