Frugtpålæg - Mad med glød

Frugtpålæg

image

Jeg arbejder som køkkenleder/madmor, i en vuggestue. Der laver jeg hver dag to forskellige slags pålæg til eftermiddagsmaden. Et af børnenes pålægs favoritter er frugtpålæg. Her er en af opskrifterne på en af de mange variationer på frugtpålæg. Denne portion er til tre små glas.

 

150 g figner

50 g usvovlede abrikoser

25 g hasselnødder

1 dl kokosmel ( ca 50 g)

1 1/2 dl kogende vand

Skyl først de tørrede frugter i koldt vand. Klip de hårde stilke af fignerne. Hæld det kogende vand over de tørrede frugter og lad dem stå i en times tid eller mere. Blend først hasselnødderne, ( hvis det er til små børn, så de ikke får nødderne galt i halsen) Kom nu figner, abrikoser og kokosmel i blenderen. Blend det hele sammen til en ensartet smørbar masse. Hvis du ønsker det mere lindt i konsistensen kan du bare tilføje lidt ekstra vand. Nu er det klar til at smøre på brødet. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar