Glutenfri pizza - Vegansk opskrift - Mad med glød

Glutenfri pizza

Jeg eksperimenterer en del med glutenfrie opskrifter. Jeg spiser ikke selv glutenfrit, men prøver at begrænse mit indtag af glutenholdige madvarer. Det føles lettere at fordøje og så synes jeg det smager rigtig godt.

Her har jeg lavet to forskellige slags pizza. Den ene med revet butternutgræskar , gedefeta, rosmarin, salt og peber og den anden med tyndt skivede rødbeder, salvie, gedefeta, salt og friskkværnet peber.

Opskriften på bunden følger her:

3 dl vand

1/2 dl loppefrøskaller el Husk

1/2 dl sorte sesamfrø

1/2 dl hørfrø

50 g mandelmel

1 tsk salt

2 dl rismel + noget til at rulle bundene ud på

olivenolie til at pensle bundene med

Rør loppefrøskallerne ud i vandet og lad det stå i nogle minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i hånden og del den op i tre lige store dele. Form dem til kugler. Kom rismel på bordet og pres kuglerne flade og rul derefter med en kagerulle til de er helt tynde. Pensel med olivenolie og forbag bundene ved 200 gr i 10 min.

Derefter kan du komme det fyld på du ønsker. Eller du kan prøve de to forslag der er på billedet.

1: Revet butternutgræskar, rosmarin, smuldret gedefeta, salt og friskkværnet peber.

2: Rødbede skåret helt tyndt på mandolinjern. Spred rødbedeskiverne ud på pizzabunden og pensel oven på rødbederne med olivenolie. Spred smuldret gedefeta, salvie (lækrest med friske salvieblade) salt og friskkværnet peber ud over bunden.Nu bages pizzaerne færdig ved 200 gr i ca 15 min til de er gyldne og sprøde i bunden.

God fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar