Linseblinis med havregryn, hampefrø og banan

Disse blinis er lavet af røde splitlinser, glutenfrie havregryn, hampefrø o.a. Det kan virkelig anbefales at bruge linser, linsemel el. kikærtemel i bagværk, da det tilfører dejen en del protein og derved er med til at sørge for at blodsukkeret er mere stabilt. Læs evt. mere i Anette Harbech Olesens artikel Her  hvorfor det er vigtigt med et stabilt blodsukker På billedet her blev de serveret med rød grape, kakifrugt, cashewcreme med vanille og kakaonibs. En dejlig måde at starte morgenen på.

Ingredienser:

100 g. røde splitlinser

50 g glutenfrie havregryn (eller quinoaflager, eller boghvedeflager)

30 g hampefrø

100 g godt moden banan

4 dadler uden sten

4 dl vand

1 tsk bagepulver

1 tsk kanel

1/3 tsk ren vanillepulver

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skyl de røde splitlinser grundigt i en sigte. Alle ingredienser blendes sammen i en kraftig blender, til det er som en pandekagedej. Steges på en blinispande i kokosolie el. olivenolie. 

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar