Disse blinis er lavet af røde splitlinser, glutenfrie havregryn, hampefrø o.a. Det kan virkelig anbefales at bruge linser, linsemel el. kikærtemel i bagværk, da det tilfører dejen en del protein og derved er med til at sørge for at blodsukkeret er mere stabilt. Læs evt. mere i Anette Harbech Olesens artikel Her hvorfor det er vigtigt med et stabilt blodsukker På billedet her blev de serveret med rød grape, kakifrugt, cashewcreme med vanille og kakaonibs. En dejlig måde at starte morgenen på.
Ingredienser:
100 g. røde splitlinser
50 g glutenfrie havregryn (eller quinoaflager, eller boghvedeflager)
30 g hampefrø
100 g godt moden banan
4 dadler uden sten
4 dl vand
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/3 tsk ren vanillepulver
1/2 tsk uraffineret salt
Fremgangsmåde:
Skyl de røde splitlinser grundigt i en sigte. Alle ingredienser blendes sammen i en kraftig blender, til det er som en pandekagedej. Steges på en blinispande i kokosolie el. olivenolie.
Rigtig god fornøjelse!