En skøn spicy og indisk inspireret gryderet, som er super dejlig at spise på en kold vinterdag. Retten er her serveret med fuldkornsris og Naanbrød. Hvis den skal være endnu mere bæredygtig kan du servere den med en anden form for korn. Quinoa, bulgur eller perlespelt, rug eller byg. Den er også serveret med en klat havrefraiche, frisk koriander og et drys tørret chili. Så lækkert og smagfuldt. Retten vinder på sin smag. Absolut ikke på sit udseende. Sådan er det ofte med indisk mad.
Ingredienser:
1 ½ spsk frisk fintrevet ingefær
2 tsk hel spidskommen
2 tsk garam masala
1 ½ tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
½- 1 tsk tørrede chiliflager
2 spsk olivenolie el. kokosolie
150 g løg ( renset vægt )
3 fed hvidløg
225 g grønne eller brune linser ( her er brugt Tranum linser fra Linser for livet )
6 dl grønsagsbouillon
1 dåse flåede hakkede tomater
2 ½ dl havrefløde eller kokosmælk
2 spsk citronsaft
uraffineret salt
friskkværnet peber
400 g blomkål ( renset vægt )
400 g hokkaido ( renset vægt )
150 g helbladet spinat ( både frisk og frosset kan bruges )
Fremgangsmåde:
Rens ingefær og riv det fint. Rens løg og hvidløg og skær i små tern. Rens blomkål og hokkaido og skær i mundrette stykker.
Bland alle de tørre krydderier i en skål og rist dem i en tykbundet gryde. Tilsæt olie og det fintrevede ingefær. Tilsæt løg og hvidløg og svits i nogle minutter til løgternene er blevet blanke og gennemsigtige.
Skyl linserne grundigt i en sigte og hæld dem derefter i gryden og bland med de svitsede løg og hvidløg.
Tilsæt grønsagsbouillon, havrefløde og flåede hakkede tomater og rør grundigt sammen. Lad blandingen simre i cirka 15 minutter til linserne er kogt møre. Tilsæt hokkaido, blomkål og spinat og rør grundigt i retten. Krydder med salt og friskkværnet peber og lad retten simre til hokkaido og blomkål er kogt møre. Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
Servér med frisk koriander, havrefraiche, ris eller en anden form for korn og evt. Naanbrød.
Rigtig god fornøjelse!