80´erne og 90´erne har ringet og bedt mig tage råkosten op til overfladen igen. Jeg har tænkt mig at dele de forskellige kombinationer der dukker frem fra gemmerne. Skulle du have nogle geniale råkostkombinationer som jeg skal prøve at lave må du endelig sige til. Nu er det forår og vi har brug for det friske, sprøde og livgivende.
Så her kommer den første råkost i rækken:
Ingredienser: ( til 4 personer)
300 g gulerødder ( fint revet)
250 g rødbeder ( fint revet )
250 g æbler ( groft revet )
200 g spidskål eller hvidkål ( fint snittet )
3-4 blade grønkål eller palmekål ( helt fint hakket )
50 g solsikkekerner + 1 tsk olivenolie + en smule salt
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk appelsinsaft
1 spsk citronsaft
1 spsk ahornsirup
1 tsk dijonsennep
uraffineret salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Rens gulerødder og rødbeder grundigt. Skræl eventuelt. Riv begge dele fint. Skyl æblerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Riv derefter æblerne groft. Snit hvidkålen eller spidskålen helt fint. Skyl grønkålsbladene og fjern den grove midterribbe. Hak resten helt fint og kram det eventuelt. Bland de revede, snittede og hakkede grønsager.
Rist solsikkerkernerne på en tør pande til de bliver let gyldne. Sluk for varmen og bland olivenolie og salt med de ristede solsikkekerner. Hæld dem over i en lille skål og lad dem køle af før de vendes i råkosten. Gem nogle til at drysse oven på råkosten ved servering.
Rør dressingen grundsammen og smag den til. Bland den med råkosten.
Rigtig god fornøjelse!