Vinter møder forår suppe

Så har jeg sanket årets første ramsløg i 2024. Der er stadig lokale porrer, kartofler og jordskokker fra min lokale grønsagspusher Peters Gartneri. Det er så dejligt at kunne lave opskrifter ud fra årstidens råvarer. Her får du mit bud på en suppe som jeg kalder Vinter møder forår. Suppen indeholder ud over de forskellige grønsager også kikærter og soltørrede tomater. De soltørrede tomater tilfører ligesom citronskallen mere umami til suppen.

Ingredienser: ( til 4 personer)

200 g porrer

4 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

650 g kartofler

200 g jordskokker

1 stor håndfuld ramsløg

50 g soltørrede tomater i olie

250 g kogte kikærter eller Ingrid Ærter

9 dl grønsagsbouillon 

1 tsk friskrevet muskatnød 

1 1/2 dl havrefløde

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

1 spsk citronsaft

Fintrevet skal af 1/2-1 citron. 

Fremgangsmåde:

Rens porrer, hvidløg og ramsløg. Skær porrer og hvidløg i tynde skiver. Skyl, tør og hak ramsløgbladene fint. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Rens jordskokkerne og skær i mundrette stykker. Skær de soltørrede tomater i små stykker. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde og svits porrer og hvidløg  i nogle minutter. Tilsæt kartofler, jordskokker, ramsløg og muskatnød og svits i et par minutter. Tilsæt nu de soltørrede tomater og bouillon. Kog suppen op og lad den simre i ca. 15 minutter til alle grønsagerne er gennemkogte. Tilsæt havrefløden og rør suppen igennem. Tag cirka 2 -3 dl af den blandede suppe op i et blenderglas og blend suppen. Hæld det tilbage i suppen. Nu tilsættes citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber og suppen smages til. 

Servér suppen med ristet rugbrødsknas eller rugbrødscroutonner, finthakkede vilde løg eller purløg og fintrevet citronskal og evt. et dryp olivenolie. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar