Denne ret vinder absolut ikke på sit udseende. Det gør den så til gengæld på smagen, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo. Knoldselleri sammen med porrer, linser og grov sennep kan kun blive godt. Jeg ved godt at knoldselleri har hadere ligesom rosenkålene har. Men det synes jeg er synd for dem. 😉 Nå ja og så er der hakkede hasselnødder ovenpå, så der er knas på toppen, hvilket er rigtig lækkert. Hasselnødder, porrer og knoldselleri er et rigtig godt smagsmatch.
Der er stadig både danske knoldselleri og porrer at få fat på. Og Anicia linserne er også danske. Hvor dejligt er det lige at kunne få så mange lokale og økologiske råvarer. Og så er det sjovt at lege med det der er tilgængelig.
Hvis du prøver at lave retten må du meget gerne skrive hvad du synes om smagen.
Ingredienser: (Til 4 personer som tilbehør)
1 dl Anicia linser + 2 dl grønsagsbouillon
400 g knoldselleri ( renset vægt )
175 g porrer ( renset vægt )
2,50 dl havrefløde
1,75 dl grønsagsbouillon
1 1/2 spsk grov sennep
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
olivenolie til at smøre fadet/gryden med
40 g hasselnødder ( grofthakkede)
en lille håndfuld finthakkede ramsløg
Fremgangsmåde:
Skyl Anicia linserne grundigt i en ssigte. Lav 3,75 dl grønsagsbouillon og kog linserne i 2 dl af bouillonnen til de er møre. ( Det resterende 1,75 dl bouillon skal blandes med den grove sennep og havrefløden.). Lad de kogte linser køle let af
Rens knoldsellerien ved at skære skrællen af. Del det rensede selleri i to og skær de to halve i tynde skiver på ca. 1/2 cm´s tykkelse. Rens porrerne ved at dele dem på langs og skylle dem grundigt rene. Skær nu de halve porrer i stykker af ca. 5 cm´s længde. Rør 1,75 dl grønsagsbouillon grundigt sammen med havrefløden, den grove sennep og de kogte linser. Smag til med salt og friskkværnet peber. Smør et ildfast fad el. en gryde/pande der kan tåle at komme i ovnen, med olivenolie. Fordel porrestykkerne i fadet/panden og fordel knoldselleri stýkkerne oven på. Hæld nu fløde-bouillon-linse-senneps blandingen ud over selleriskiver og porrer og bag ved 175 grader varmluft i ca. 35 min. Hak hasselnødderne groft og fordel dem oven på retten. Bag yderligere i cirka 10 minutter til hasselnødderne er blevet let gyldne. Drys finthakket ramsløg oven på retten efter den er kommet ud af ovnen.
Rigtig god fornøjelse!!!