Her på årets sidste Påskedag kommer en opskrift på nogle lækre citron cookies med marcipan. Jeg har brugt nogle timer på at bage forskellige slags cookies. Jeg bagte bla. Disse Chokolade cookies. Og da jeg synes det smager super dejligt med marcipan og citron sammen ville jeg prøve at lave en ny opskrift med denne kombination. De er blevet godkendt af familien, så her kommer opskriften til jer også.
Ingredienser: (til 9 cookies)
125 g sigtet speltmel el. ølandshvedemel
85 g marcipan
75 g kokossukker
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljepulver el. 1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk uraffineret salt
25 g finthakkede mandler
100 g plantebaseret smør
3 spsk citronsaft
Fintrevet skal af 1 citron
Fremgangsmåde:
Smelt det plantebaserede smør forsigtigt i en lille kasserolle. Rør citronsaft og fintrevet citronskal sammen med det smeltede smør. Hak mandlerne fint. Bland de tørre ingredienser i en skål. (speltmel, kokossukker, bagepulver, natron, vaniljepulver, salt og de finthakkede mandler) Skær marcipanen i små tern og smulder det sammen med de øvrige tørre ingredienser. Hæld det smeltede smør, citronsaft + skal sammen med de tørre ingredienser. Ælt dejen sammen med en grydeske. Brug en is ske til at lave 9 dejkugler med. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 175 grader varmluft i 14-15 min. Lad dem køle af på en rist.
Rigtig god fornøjelse!