Chokolade cookies med Ingrid ærtemel

Kender du mon Ingrid ærter? Det er en gammel dansk ærtesort der dyrkes i Danmark og som minder en del om kikærter. Man er igen begyndt at dyrke den herhjemme, ligesom man efterhånden er begyndt at dyrke mange andre forskellige bælgfrugter i Danmark. Det er vejen frem når vi tænker bæredygtighed. Derfor eksperimenterer jeg en del med de danske bælgfrugter for tiden.

Her har jeg brugt Ingrid ærtemelet i en portion chokoladecookies. Det er en rigtig god idé at tilføre bælgfrugter i kager, da proteinindholdet derved bliver højere og blodsukkerudsvingene bliver mindre. Disse cookies er heller ikke så søde som de normalt er. Det tilsatte sukker er kokossukker, hvilket ikke er raffineret. Det betyder at der stadig er nogle mineraler i sukkeret. Og så smager kokossukker vildt lækkert karamelagtigt med noter af lakrids.

Jeg håber at du får lyst til at prøve at lave dem. I så fald må du meget gerne give feedback og fortælle hvad du synes om dem.

Ingredienser: ( til 14 stk á ca. 50 g )

100 g ølandshvedemel

75 g Ingrid ærtemel ( brug evt. kikærtemel el. linsemel i stedet for)

1 tsk bagepulver

150 g kokossukker

1/2 tsk salt

 

125g smeltet smørbar

1/2 dl sojadrik m. vanilje el anden plantedrik

 

100 g mørk chokolade 75% el. 85%

100 g marcipan

Fremgangsmåde:

Smelt smørret forsigtigt, bland det med sojadrikken og lad det køle af. Bland ølandshvedemel, Ingrid ærtemel, kokossukker, bagepulver og salt i en skål. Hak chokoladen groft og skær marcipanen i meget små tern. Bland det hakkede chokolade og marcipanternene grundigt med de øvrige tørre ingredienser. Rør/ ælt de våde ingredienser grundigt sammen med de tørre. Beklæd to bageplader med bagepapir og form 14 store kugler á 50 g. som lægges med god plads imellem hinanden.

Bages 12-14 min. ved 180 grader varmluft. De må ikke være for mørke og må gerne være lidt bløde indeni.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar