Kartoffel-squash rösties med basilikum

Denne opskrift var en lille udfordring jeg gav mig selv, efter at jeg havde været ude og høste grønt ved Peters Gartneri, hvor jeg er kunde bonde. Jeg ville prøve at lave en opskrift med det jeg havde høstet. Kartofler, squash, forårsløg, basilikum, hvidløg og salat er det jeg høstede i dag og det er altsammen med i opskriften. For at tilføre noget protein og for at få de små rösties til at hænge bedre sammen tilføjede jeg Ingrid ærtemel ( mel af danske Ingrid ærter). Derudover er der en lille smule loppefrøskaller, citronskal, salt og peber i farten. Og der er brugt olivenolie til at stege i.

Jeg synes at det er lidt sjovt med sådanne små udfordringer.

De blev brugt som bund på små serveringer med krølsalat en havrefraiche med hvidløg og forårsløg, cherrytomat, tangkaviar, løgblomster, salt og peber.

De kan serveres på mange andre måder. De kan f.eks. bruges som brød i en madpakke. Serveres med hummus ovenpå, med et dip af avocado o.m.a.

Ingredienser: 12 stk 4 personer

1 lille bdt forårsløg

175 g kartofler

200 g squash

3 spsk finthakket frisk basilikum

fintrevet citronskal af 1/2 citron

2 fed hvidløg

1 dl Ingrid ærtemel ( el. kikærtemel, el. linsemel)

1 dl vand

1 tsk loppefrøskaller

Uraffineret salt

friskkværnet sort peber

olivenolie til at stege i

Fremgangsmåde:

Skrub eller skræl kartoflerne og riv dem mellemgroft. Skyl squashen og riv den ligeledes mellemgroft. Bland de revede grønsager og pres derefter så meget væske ud af blandingen som muligt. Skyl og rens forårsløgene og skær dem i helt tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og riv dem på et helt fint rivejern eller pres dem igennem en hvidløgspresser. Skyl den friske basilikum og fjern de grove stængler. Hak resten helt fint. Riv citronskallen på et helt fint rivejern. Bland squash, kartofler, forårsløg, basilikum, citronskal og hvidløg grundigt i en skål. Krydder med en smule salt og friskkværnet peber.

Rør Ingrid ærtemel, vand og loppefrøskaller grundigt sammen i en skål og krydder med salt og friskkværnet peber. Bland nu ærtemel/vand/loppefrøskaller med grønsagsblandingen og rør det hele grundigt sammen.

Lad farsen hvile i 1/2 times tid på køl. Varm en pande op med rigeligt med olivenolie og form til 12 kugler der presses flade med en palet når de er lagt på panden. Steg i ca. 5 min. på hver side til de er gyldne og gennembagte.

Servér evt. som på billedet som en lille forret med salat, havrefraiche blandet med hvidløg, salt, peber og forårsløg, cherrytomater, tangkaviar og løgblomster.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar