Butterbeandip med bagt snackpeber og cherrytomater

Vi skal spise flere bælgfrugter. 100 g kogte bælgfrugter om dagen, anbefaler Fødevarestyrelsen oven i de 600 g. grønt og frugt. Og der er laaang vej i forhold til hvor mange bælgfrugter danskerne spiser lige nu. Bælgfrugter har i mange år ikke været en del af den danske madkultur. Men det kommer forhåbentlig til at ændre sig. Når du følger med på en blog som min, er du sansynligvis én af dem der allerede spiser bælgfrugter. Men for mange er det fuldstændig ukendt land. Det må vi ha´gjort noget ved. Så jeg fortsætter hermed at komme med inspiration til hvordan du kan spise bælgfrugter.

Her får du opskriften på et lækkert dip af kogte butterbeans, bagte snackpebre og tomater. Et dip der både kan bruges som tilbehør til at varmt aftensmåltid, hvor det feks. bliver brugt til bagte kartofler. Det kan også bruges i en sandwich eller som på billedet som en dip der spises sammen med sprøde tortillastykker. Rugbrødschips vil også være super lækkert sammen med tippet. Håber at du vil synes godt om det.

Ingredienser:

ca. 250 g kogte butterbeans ( De sælges også som Lima bønner. Der er kun 235 g kogte bønner i brikkerne, men det er OK til denne portion)

200 ml havrefraiche

2 snack-pebre

75 g cherrytomater

2 spsk olivenolie

4-6 fed hvidløg

1 spsk citronsaft

1 1/2 tsk sød paprika

1/3-1/2 tsk tørrede chiliflager

evt. 1/2 – 1 dl af kogevandet

30 g valnødder

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt 125 g tørrede butterbeans i blød i rigeligt vand i ca. 10 timer. Hæld vandet fra og skyl dem grundigt. Kog i vand der dækker. Tilsæt gerne et løg og evt. nogle friske krydderurter og et par laurbærblade i kogevandet. Kog gerne en større portion når du alligevel er i gang og frys dem ned du har til overs. Kog til bønnerne er helt bløde og gennemkogte. Kogetiden varierer alt efter hvor friske bønnerne er. Regn med en kogetid på ca. 45 min. Det vigtigste er at bønnerne er kogt møre og bløde. Hæld kogevandet fra og gem det til gryderetter, supper og lidt til at justere konsistensen af den færdige dip med.

Rens snackpebrene og skær i nogenlunde lige store stykker. Rens hvidløgsfeddene. Halvér cherrytomaterne. Vend peberstykkerne og de hele fed hvidløg i olivenolie og krydder med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt olivenolie over tomaterne og krydder ligeledes med salt og friskkværnet peber. Læg peberstykker, tomater og de hele hvidløgsfed på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 35 min. ved 175 grader varmluft.

Kom nu de kogte butterbeans, de bagte snack-pebre, cherrytomater og hvidløg, valnødder, paprika, chiliflager, citronsaft, salt og friskkværnet peber i en foodprocessor og blend til konsistensen er cremet. Nu tilsættes havrefraichen og det hele blendes atter og tilsmages med salt, peber, chili og citronsaft til du synes smagen sidder lige i skabet.

 

Ingredienser til de sprøde stykker af hvede tortillas:

1 pakke bløde hvede  tortillas ( her er brugt Änglamarks hvedetortillas)

2 spsk olivenolie

Salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Riv fladbrødene i mundrette stykker og læg dem i en skål. Hæld olivenolien over brødstykkerne og krydder med salt og lidt peber. Bland det grundigt med hænderne og spred derefter brødstykkerne ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 10 min. ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Brug de sprøde stykker til at spise sammen med dippet.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar