Kartoffelsalat med sennepsmarinade, blandede salater og stegte porrestrimler

Denne kartoffelsalat skulle egentlig have været med i den nye kogebog jeg er ved at skrive og lave opskrifter til. Jeg har samlet flere opskrifter end der kan blive plads til. Denne er én af dem der er blevet valgt fra. Salaten kan så i stedet få lov til at gøre gavn her på bloggen.

Spis den evt. sammen med nogle plantebøffer.

Ingredienser: ( til 4 personer )

500 g kartofler + 1 tsk salt + 1 stilk løvstikke

50 g grøn krølsalat

50 g rød krølsalat

50 g raddichio salat

175 g porrer (renset vægt) eller forårsløg + 1 spsk olivenolie + salt + peber

5-6 fed hvidløg

blomster fra kinapurløg el. anden form for løgblomst

Marinade:

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

1 spsk dijonsennep

uraffineret salt

friskkværnet peber

3 spsk kapers

Fremgangsmåde:

Rens eller skræl kartoflerne, skær dem i nogenlunde lige store stykker og kog dem møre i saltet vand med en stilk løvstikke. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Hak de 3 spsk kapers. Rør ingredienserne til marinaden sammen og bland de hakkede kapers i marinaden. Smag den til. Skær kartoflerne i mundrette stykker mens de stadig er lidt lune. Vend de kogte kartofler i marinaden. Rens hvidløgsfeddene og porrerne og skær det øverste grønne af toppen. Gem den grønne top til anden brug. Flæk det nederste af porrerne på langs og skær dem i 5 cm. lange stykker. Skær derefter porrestykkerne i aflange strimler.  Steg porrestrimlerne og de hele fed hvidløg på en pande i olivenolie i ca. 10 min. til de er helt gennemstegte, bløde og let gyldne. Krydder dem med salt og friskkværnet peber.

Skyl de forskellige salater og tør dem i en salatslynge eller på et viskestykke. Pluk dem i mundrette stykker.

Fordel de blandede salatstykker på et salatfad. Fordel derefter de kogte og marinerede kartofler ud over salaterne. Fordel de stegte porrestrimler ud over salaten. Drys løgblomster ud over salaten til sidst og krydder med salt og friskkværnet peber.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar