Blandet rodfrugtsuppe med stegt majs, salvie og palmekål

Det er så længe siden jeg sidst har postet en opskrift her inde på bloggen at jeg næsten helt havde glemt at jeg har bloggen. Det gør jeg så lidt ved i dag.

Denne dejlige rodfrugtsuppe med kikærter, spidskål og alt muligt lækkert på som topping krævede at komme på bloggen. Så here we go. Håber at du kan lide suppen. Herhjemme nød vi den.

Ingredienser:

150 g porrer (renset vægt)

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

400 g kartofler ( med skræl)

150 g pastinak (renset vægt)

150 g knoldselleri (renset vægt)

1 liter grønsagsbouillon

125 g rå kikærter el. Ingrid ærter el. 250 g kogte kikærter el. Ingrid ærter

200 g spidskål

1 spsk tørret oregano

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret salvie

3 spsk frisk finthakket løvstikke

raffineret salt

friskkværnet peber

Topping:

kernerne fra 1 majskolbe el. 2 dl. majs fra frost

20 salvieblade

3 palmekål blade

olivenolie til at stege i + lidt ekstra olivenolie til at komme i suppen ved servering

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne el. Ingrid ærterne i blød i rigeligt vand om aftenen før du skal lave suppen. Hæld iblødsætningsvandet fra og tilsæt nyt friskt vand i en gryde + de udblødte ærter, et lille løg, skåret over på midten, samt nogle friske el. tørrede krydderurter og lidt salt. Kog i ca. 35 min. til kikærterne er møre. Kog gerne en stor portion og frys ned i mindre portioner. Så slipper du for den lange proces hver gang du skal bruge kikærter. Gør det samme når du koger andre bælgfrugter. Rens porrerne og skær dem i skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær i skiver. Rens kartoflerne og skær i mundrette stykker. Rens pastinakkerne og knoldsellerien og skær i mundrette tern. Svits porrer og hvidløg i olivenolien. Tilsæt kartofler, pastinak og  knoldselleri og svits i nogle minutter. Tilsæt oregano, timian, løvstikke og salvie. Lav 1 liter grønsagsbouillon og hæld det over de svitsede grønsager. Rør det hele grundigt sammen, tilsæt de kogte kikærter og lad suppen simre i 10-15 min. til grønsagerne er møre. Tag en stor suppeske fuld af suppe op i et blenderglas og blend det med en stavblender. Hæld den blendede suppe tilbage i resten af suppen og rør i den. Hak spidskålen i grove stykker og kom den i suppen. Rør spidskålen sammen med resten af suppen og lad den simre indtil spidskålen er faldet sammen og blevet blød. Smag til med salt og friskkværnet peber. Nu er suppen klar.

Skyl salvie bladene og tør dem på et rent viskestykke. Steg dem på begge sider i olivenolie, til de er blevet sprøde, men uden at de bliver brændte. Krydder let med salt og peber. Tag de stegte salvieblade af panden med en madpincet og læg på et stykke køkkenrulle. Skær kernerne fra en majskolbe eller brug majskerner fra frost. Steg majskernerne i olivenolie på panden og krydder med salt og friskkværnet peber. Læg de stegte majskerner på et stykke køkkenrulle. Skyl palmekålsbladene og tør dem i en salatslynge el. på et rent viskestykke. Fjerne de grove stængler og pluk resten af bladene i mundrette stykker. Steg også dem på panden til de bliver klart grønne og lidt sprøde i kanterne uden at blive brændte.

Hæld suppen op i skåle og servér dem med de stegte salvieblade, de stegte majskerner og de stegte palmekålstykker samt et stykke godt surdejsbrød til.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar