En ny opskrift har ramt bloggen i dag. Jeg er rigtig glad for røget gulerodslax og har derfor arbejdet lidt videre med de bagte gulerødder og i stedet for at skære dem i skiver, har jeg revet dem groft og lavet en røget gulerods-laxesalat med dem. Denne røgede gulerods-laxesalat er rigtig fin at servere som en lille appetizer på et lille stykke ristet rugbrød. Servér evt. oven på lidt fintsnittet spidskål eller lidt fintsnittet hjertesalat el. anden slags salat og top med tang kaviar og frisk dild og karse.
Ingredienser: (ca. 500 g færdig røget gulerods laxesalat
350 g gulerødder
1 dl havre fraiche
2 spsk plantemayo
2 forårsløg
3 spsk frisk finthakket dild
1 spsk citronsaft
1 spsk tangpulver ( Nori tang plader der er pulveriseret i en elektrisk kaffemølle)
1 spsk vegansk omega3 olie ( Kan undlades, men er godt at tilføre hvis du som plantespiser ikke tager omega3 tilskud )
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
Røg fra en røgpistol ( eller flydende røg )
Fremgangsmåde:
Rens gulerødderne og fjern enderne. Læg dem i et ildfast fad med låg. Det er vigtigt at der er en form for låg over. Kom cirka 2 cm. vand i bunden og drys et par spsk. salt ud over gulerødderne. Bag ved 175 grader varmluft ( med låg på ) til gulerødderne er gennembagte. Det tager mellem 40-60 minutter alt efter hvor store gulerødderne er.
Lad gulerødderne køle af.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver. Rør havrefraiche, plantemayo, citronsaft, vegansk omega3 olie, pulveriseret noritang, finthakket dild, uraffineret salt og friskkværnet peber sammen og smag til.
Riv de bagte gulerødder på et groft rivejern. Bland de revne bagte gulerødder med havrefraicheblandingen og smag til. Kom blandingen i en skål og læg plastfolie over skålen. Brug en lille røgpistol med en slange som sættes ind under plastfolien. Tænd for røgpistolen og fyld rummet mellem plastfolie og gulerods-laxe salaten med røg. Luk røgen inde ved at lukke plastfolien grundigt til. Lad det stå i ca. 10 minutter. Rør nu i blandingen og smag evt. til igen. Jeg vil anbefale at bruge en røgpistol frem for flydende røg. Røgsmagen er efter min mening meget mere autentisk fra rigtig røg frem for flydende røg. Du kan også helt undlade og evt. tilsætte lidt mere blendet noritang pulver.
Servér evt. som appetizer eller som en del af en plantebaseret tapas på små stykker ristet rugbrød med sort og orange Caviart samt dildkviste og karse.
Rigtig god fornøjelse!