Koreanske pandekager med sommergrønt

Disse skønne pandekager indeholder både en del grønsager, friske krydderurter, bælgfrugtmel og ølandshvedemel. En masse nærende og gode sager. Og så smager de rigtig dejligt. Du kan vælge at lave dem mindre og evt. bruge en blinispande til det. Du kan også variere grønsagsfyldet alt efter hvad køleskabet indeholder eller haven tilbyder. I opskriften her er der valgt gulerødder, glaskål, spidskål og forårsløg.

Til 4 personer

Ingredienser (Dejen)

 75 g kikærtemel el. anden bælgfrugtmel

75 g ølandshvedemel el. anden slags hvedemel

1 dl. sesamfrø

1 spsk sesamolie

1 spsk tamari (shoya)

1 tsk bagepulver

½ tsk gurkemeje

½ tsk sort salt (kalanamak) el. uraffineret salt

friskkværnet peber

2 ½ dl vand

Ingredienser (Grønsagsfyldet)

 175 g glaskål (renset vægt)

150 g spidskål (renset vægt)

150 g gulerod (renset vægt)

75 g forårsløg (renset vægt)

4 fed hvidløg

1 chili

1 håndfuld forskellige friske krydderurter ( f.eks. koriander eller mynte eller løvstikke eller persille eller en blanding af nogle af dem)

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser til dejen ( kikærtemel, ølandshvedemel, sesamfrø, bagepulver, gurkemeje, kalanamak, friskkværnet peber)  i en skål. Tilsæt vand og sesamolie og pisk dejen grundigt sammen. Lad den hvile i ca. ½ time.

Skyl eller skræl alle grønsagerne. Skær skrællen af glaskålen og skær den i julienne strimler. Skær ligeledes gulerødderne i julienne strimler eller riv begge dele groft. Snit spidskålet fint. Skær forårsløgene i tynde skiver. Fjern skallerne på hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.  Skær chilien over på langs og fjern kernerne. Skær nu de to halvdele i tynde skiver. Skyl de friske krydderurter og fjern de groveste stængler. Hak dem helt fint.

Bland alle grønsagerne og krydderurterne i en skål. Hæld dejen over og bland det hele grundigt sammen.

Varm en pande op og tilsæt olivenolie. Rør grundigt i dejen med grønsagerne og fordel ca. ¼ af den på panden. Saml dejen i kanterne og pres forsigtigt med en paletkniv på overfladen af pandekagen. Steg ved middel varme i ca. 7 min. på hver side til grønsagspandekagerne er gyldne. Pandekagerne kan også laves i blinis størrelse hvis de ønskes mindre. I så fald skal de ikke have mere end cirka 5 min. på hver side.

Dip til pandekagerne:

 3 spsk tamari

2 spsk ristede sesamfrø

2 spsk finthakkede forårsløg

1 spsk riseddike eller anden slags eddike

1 spsk ristet sesamolie

2 fed finthakkede hvidløg

Fremgangsmåde:

Rist sesamfrøene på en tør pande og lad dem køle af. Rør alle ingredienserne sammen.

Servering:

Server pandekagerne varme. Skær dem ud i mindre stykker og brug dippet til at dyppe pandekagestykkerne i. Hvis pandekagerne skal varmes op lægges de enkelt vis på en bageplade og varmes i ca. 10 min. ved 200 grader varmluft.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar