Hvis du har fulgt med her på Mad med glød i længere tid har du sikkert set adskillige forskellige slags kartoffelsalater. Jeg er nemlig vild med kartoffelsalater. Og der kommer åbenbart stadig ideer til nye variationer. Her får du den sidste nye, som jeg synes var rigtig lækker. Du kan evt. lave en større portion syltede rødløg, når du nu alligevel er i gang. Så har du også noget til dine madder.
Ingredienser:
600 g kartofler
75 g rødløg
0,75 dl hvidvinseddike
0,75 dl vand
0,75 dl rørsukker
100 g semidried 1/2 tomater ( dem i olie, drænet vægt)
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
150 g fintsnittet spidskål + 1
75 g rød krølsalat
En smule bladfennikel og purløg til at drysse ud over salaten til sidst
Fremgangsmåde:
Skrub eller skræl kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand. Meget gerne med en stilk løvstikke. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Hvis skrællen er for tyk skal kartoflerne pilles. Skær i mundrette stykker.
Rens rødløget, del det på langs og skær det i tynde strimler på langs. Kom hvidvinseddike, vand og rørsukker i en lille kasserolle og kog det op, indtil sukkeret er smeltet. Læg rødløgsstrimlerne i et glas og hæld syltelagen over dem. Lad dem stå til lagen er kølet af. Nu er de klar til at bruge. Lav gerne en større portion når du nu alligevel er i gang. Så har du syltede rødløg til dine madder en anden dag.
Rens hvidløgsfeddene og hak dem helt fint. Lad de semidried tomater dryppe af i en sigte. Hak dem groft. Rør olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, de finthakkede hvidløg, salt og friskkværnet peber grundigt sammen. Rør de hakkede tomater og hvidløgsfeddene sammen med med olieblandingen og smag til.
Rør sammen med de kogte kartofler skåret i mundrette stykker.
Snit spidskålen helt fint. Skyl salaten grundigt og tør i en salatslynge eller på et rent viskestykke. Pluk salaten i mundrette stykker.
Kram spidskålen med en smule salt. Bland med salaten og læg i bunden af et fad. Fordel kartoflerne der er blandet med tomatmarinaden over spidskål og salat. Fordel derefter de syltede rødløg ud på toppen af salaten og evt. bladfennikel og purløg. Drys gerne en smule salt og friskkværnet peber ud over salaten.
Rigtig god appetit!