Denne salat er en blanding af bagte hokkaidotern, stegte skiver af majs, en dressing lavet med basis af avocado, spinat og persille. Og så med spinatblade, feldsalat, Kirks Gedeost og en grøn bønnepasta. En salat som smager utrolig dejligt og mætter godt. Spis den sammen med noget protein. Måske nogle falafler, risfrikadeller eller linsefrikadeller.
Bagte hokkaidotern:
400 g hokkaido i tern
3 spsk olivenolie ( koldpresset)
1 spsk æbleeddike
1 tsk ahornsirup
1 chili i tern
1 tsk urtesalt
friskkværnet peber
Pisk alle ingredienser undtagen hokkaidoternene sammen til en marinade. Bland den grundigt med hokkaidoternene og læg dem i et ildfast fad. Bag dem i ca 20- 30 min ved 200 gr. varmluft. De skal være bløde og gennemstegte og gerne være gyldne i kanterne.
Stegte majsskiver i gurkemeje:
1 majskolbe (skåret i tynde skiver)
1 spsk gurkemeje
3 spsk olivenolie
Varm olivenolien og gurkemejen op på en pande. Steg majsskiverne på begge sider. Drys med salt og friskkværnet peber, på begge sider. Nu er de klar til at blive blandet i salaten.
Avocadodressing:
1 avocado
1 håndfuld frisk spinat
1 håndfuld persille
25 g cashewnødder ( malet til mel)
1 dl olivenolie (koldpresset )
2 spsk citronsaft
1/2 tsk urtesalt
friskkværnet peber
Alle ingredienser blendes, til dressingen er ensartet. Smages til med urtesalt, citronsaft og peber.
Salaten er toppet med Kirks Gedeost og et drys tørristede sorte sesamfrø. I bunden er der 100 g kogt grøn bønnepasta som er blandet med noget af avocadodressingen, et par håndfulde feldsalat og et par håndfulde friske spinatblade.
Velbekomme!!!