Falafler med butternutsquash, peanutbutter, gurkemeje og chili - Vegansk opskrift - Mad med glød

Falafler med butternutsquash, peanutbutter, gurkemeje og chili

Disse falafler blev rigtig lækre synes jeg. Sprøde og velsmagende. De er lavet af kikærter, løg og butternutsquash som basis. Der er også tilsat en del krydderier. Opskriften her er ikke vildt stærk, så hvis man ønsker at falaflerne skal være meget stærke kan man tilsætte ekstra chili eller en eller anden form for chilisauce.

Vi spiste falaflerne med en blandet salat med grønkål, julesalat, spinat, raddichio og en lækker sur/sød dressing. Her følger opskriften:

Ingredienser: (Til 4 personer)

300 g iblødsatte kikærter

100 g løg

3 fed hvidløg

100 g butternutsquash

1/2 dl kikærtemel

2 spsk citronsaft

2 spsk peanutbutter

1 spsk loppefrøskaller

2 tsk spidskommen

2 tsk gurkemeje

2 tsk urtesalt

1 tsk bagepulver

1 chili i tern eller chilisauce ( smag dig frem)

olivenolie eller koksolie til at stege i ( koldpresset)

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Kør til massen er helt fin og sammenhængende. Smag farsen til før du former den til små kugler. Du kan også trykke dem flade. Så skal de nemlig kun stege på to sider. Jeg synes bare at de er rigtig fine, når de er runde. Hvis du steger dem i en æbleskivepande er de nemme at bevare helt runde under stegningen. Du kan vælge at lægge dem på et stykke køkkenrulle efter stegning. Nogle af dem rullede jeg i sorte sesamfrø og nogle af dem i knækket boghvede, før de blev stegt. Det blev de ikke ringere af. Det gav en sprød og knasende overflade.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar