Vegetariske forårsruller - Vegansk opskrift - Mad med glød

Forårsruller med perlerug og blandet grønt

Hjemmelavede forårsruller er bare så lækkert. Du kan selv bestemme hvilket fyld du vil komme i dem. Og der er jo uanede muligheder. Brug hvad du har i køleskabet. Jeg synes at en basis af kål er rigtig lækkert som fyld. En eller anden slags svampe og noget revet rodfrugt af en slags, synes jeg også passer godt.

Desværre har jeg ikke kunnet finde økologisk forårsrulledej. Så det har jeg købt i en asiatisk købmandsbutik. Men mon ikke det bare er et spørgsmål om tid før man kan få det. Måske kan man allerede, men jeg er ikke stødt på det. Fortæl endelig hvis du ved noget.

Ingredienser:

Til 12 stk

150 g løg ( fint hakket)

4 fed hvidløg ( fint hakket)

250 g hvidkål (fint snittet)

200 g svampe ( i mindre stykker)

2 dl kogt perlerug ( eller andet korn)

200 hokkaido (revet)

2 spsk olivenolie (koldpresset)

2 tsk karry

1 tsk spidskommen

1 tsk gurkemeje

Tamari eller uraffineret havsalt (smag dig frem)

Olivenolie til at stege i ( eller kokosolie)

1 spsk loppefrøskaller i 1/2 dl vand til at pensle dejen med i kanten.

Fremgangsmåde:

Varm olien op i en gryde. Tilsæt karry, spidskommen og gurkemeje og lad det bruse op. Tilsæt løg og hvidløg. Svits til løgene er blevet klare. Tilsæt nu kål, hokkaido og svampe. Svits blandingen i 5-10 min. Krydder med tamari eller salt. Tilsæt de kogte perlerug. Smag nu til med krydderierne. Lad det køle let af. Nu er blandingen klar til at komme i forårsrullerne.

Læg et stykke bagepapir på bordet. Brug det til at rulle forårsrullerne på. Læg nu et stykke forårsrulledej med spidsen mod dig selv. Kom fyld på 1/3 inde på forårsrulledejen. Der skal være plads til at kunne folde dejen over fyldet i begge sider. Pensel med loppefrøskaller blandet med vand, hele vejen rundt i kanten af dejen. Fold nu spidsen af dejen, som vender ind mod din krop, ind over fyldet. Derefter foldes siderne ind over fyldet, som når man laver en kuvert. Rul nu forårsrullen til den er lukket. Sørg for at stramme let til omkring fyldet, mens du ruller, så forårsrullen ikke bliver for løs og porøs. Hvis ikke den lukker godt nok kan du lige pensle en ekstra gang.

Steg nu forårsrullerne i rigeligt olivenolie eller kokosolie. Når de er sprøde og gyldne er de færdige. Spis dem med en sur/sød chilisauce og tamari. Server med en lækker salat.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Forårsruller med perlerug og blandet grønt

    1. Kære Gry!
      Jeg gad også godt prøve at lave dejen selv. Den skal bare være meget tynd, så jeg tror det er noget af en udfordring. Jeg mener at man kan få forårsrulledej lavet af rismel. Jeg vil prøve at arbejde videre på sagen. Kærlig hilsen Anette

  1. Hej Anette,
    Prøv at kontakte Årstiderne. Vi får deres måltidskasser, og de har adgang til ALT øklogisk, måske kan de sætte dit på sporet af økologisk forårsrulledej?

Skriv et svar