Efterårs rugotto med hokkaido, svampe og salvie - Mad med glød

Efterårs rugotto med hokkaido, svampe og salvie.

Denne ret er en dejlig solid efterårsret. Man kan bruge perlespelt, perlebyg eller de traditionelle risottoris i stedet for, som her perlerug. Jeg ville egentlig have brugt vilde svampe i retten. Men da jeg var i skoven for at finde nogle, fandt jeg kun nogle bittesmå snegleædte støvbolde. De var ikke værd at bruge. I stedet fandt jeg nogle rigtig fine brændenælder. Dem plukkede jeg topskuddene på. En rugotto kan indeholde mange forskellige grønsager. Jeg brugte det jeg havde liggende. Løg, hokkaido, portobellosvampe, hvidløg, spinat, friske salvieblade og så de brændenælder jeg plukkede i skoven. Jeg bruger rigtig meget gurkemeje for tiden, så det tilsatte jeg også. Både pga den antiinflamatoriske virkning, den fantastisk smukke gule farve og smagen.

Jeg spiser også en del salvie for tiden. Mest som stegte salvieblade. De bliver super lækre, næsten chipsagtige. Olivenolie sammen med salvie og en smule salt, er bare en super lækker kombination. Og så har salvie en svedhæmmende effekt. Det er helt fint for en kvinde i min alder, med evt tendens til svedeture. Jeg brugte både salvien som krydderi i retten og som stegte blade ved siden af.

Her følger opskriften: (til 4 personer som tilbehør)

300 g perlerug ( grundigt skyllede)

150 g løg i tern

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

2 tsk gurkemeje

en håndfuld friske hakkede salvieblade el 2 spsk tørrede

250 g hokkaido i tern

150 g svampe i mindre stykker ( jeg brugte portobellosvampe)

6 dl grønsagsbouillon ( økologisk uden smagsforstærker)

1 håndfuld brændenældeblade ( overhældt med kogende vand og hakkede)

100 g spinat

2 dl gærflager

1 1/2 dl plantefløde (havre, ris, mandel eller sojafløde)

salt og friskkværnet peber (smag dig frem)

lidt fintrevet vegansk parmesan (som topping)

Start med at varme olivenolien op i en gryde. Tilsæt gurkemejen og lad det kort bruse op. Tilsæt nu hvidløg og løg. Svits let til løgene er klare. Tilsæt nu perle rug og rør i et par minutter. Tilsæt nu hokkaido ternene og svampene. Rør igen et par minutter. Nu tilsættes grønsagsbouillon og gærflager. Lad det simre i ca 15 min. under låg. Rør nu i retten og tilsæt plantefløde. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt nu brændenælderne og spinaten. Rør atter grundigt og smag retten til med salt og friskkværnet peber.

Jeg serverede retten med stegte salvieblade ved siden af og en smule revet vegansk parmesan på toppen. Uhmmm!! Spis evt retten med  linsefrikadeller eller nogle andre plantedeller ved siden af.

Velbekomme!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar