Daalsuppe med topping af ristet noritang, grønkål og kokosmælk - Vegansk opskrift - Mad med glød

Daalsuppe med topping af ristet noritang, grønkål og kokosmælk

Denne suppe egner sig til de kolde, mørke måneder. Den er dejligt krydret, med varmende krydderier.  Det er en suppe, der er super hurtig og nem at lave. Så hvis du en dag ikke lige har så meget tid, men vil lave et varmt måltid alligevel, kan jeg varmt anbefale den. Og så er den ovenikøbet meget billig. Jeg har valgt at toppe suppen med kokosmælk, som jeg piskede først. Jeg havde dåsen med kokosmælk i køleskabet. Så er der et tykt lag i toppen og noget mere flydende i bunden. Jeg hældte den kolde kokosmælk i en skål og piskede den, så den blev cremet og ensartet. Det smagte dejligt sammen med de varmende spicy krydderier. Derudover toppede jeg den med finthakket grønkål, ristet noritang og et drys af tørristede sorte sesamfrø. Du kan også bare spise suppen uden topping eller komme en klat syrnet mælkeprodukt ovenpå til at mildne smagen lidt, hvis den er blevet lige rigeligt stærk. Jeg lavede suppen meget tyk. Du kan blot vælge at komme mere vand i. Så skal du nok justere mængden af krydderier. Vi var to voksne, sultne personer, der spiste rub og stub, som hovedmåltid. Suplér også med et stykke brød. Indisk naanbrød passer rigtig godt til denne suppe. Eller spis som vi gjorde, med et stykke sprødt, ristet rugbrød som tilbehør.

Ingredienser: ( 2 personer som hovedret el. 4 personer som forret)

200 g løg ( hakket)

3 spsk olivenolie

4 fed hvidløg (i skiver)

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk karry

1 tsk gurkemeje

1 tsk sambal oelek

1 -2 tsk urtesalt el. Anden uraffineret havsalt

1 1/2 dl røde splitlinser ( skylles i en sigte)

1 dåse hakkede flåede tomater

8 dl vand

Start med at komme olivenolien i en gryde. Varm den langsomt op sammen med karry, spidskommen og gurkemeje. Lad krydderierne bruse let op. Tilsæt nu hvidløg og løg. Rør rundt til løgene er blevet klare. Tilsæt nu splitlinserne og rør igen. Nu tilsættes de flåede, hakkede tomater og vandet. Lad suppen koge i 10-15 min. til splitlinserne er kogt ud. Tilsæt nu salt og sambal oelek. Start med 1/2 tsk sambal oelek og smag så på suppen. Tilsæt mere hvis du gerne vil have at suppen skal være hot og spicy. Hvis du vil have at suppen skal være tyndere og mere flydende skal du udover at tilsætte mere vand også justere krydderierne og saltet.

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Daalsuppe med topping af ristet noritang, grønkål og kokosmælk

Skriv et svar