Vi har to Fillipa æbletræer og nogle brombærbuske i vores have. Fillippaæblerne smager skønt og har en dejlig aroma. Jeg kan huske den fra min barndom. Duften vækker minder. De egner sig både som spiseæbler og som madæbler. Jeg har vist aldrig lavet suppe med frugter. Alt muligt andet, har jeg lavet. Frugtgrød, frugtmos til babyer, tørrede frugtstykker, frugt i smoothies og safter og i råkost. Men ikke suppe som kun er lavet af frugter. Jeg har fået æblesuppe og hyldebærsuppe som barn. Og det husker jeg også som dejlig mad.
Alle disse frugter og bær, fik mig til at få lyst til at lave frugtsuppe. Da det lige netop er æbler og brombær vi har lige nu, blev det dem jeg kastede mig over.
Suppen smagte skønt. Jeg krydrede den med kanel, stjerneanis, kardemomme og fintrevet citronskal.
Her følger opskriften:
500 g æbler ( uden kernehus, med skræl) Skåret i mindre stykker.
300 g brombær ( skyllede)
8 dl vand
3 stjerneanis
1 kanelstang ( Ceylonkanel )
4 kardemommekapsler ( eller 1 tsk hele kardemommefrø)
1/2- 1 citron (fintrevet skal af)
1/2 tsk vanillepulver
100 g kokossukker
Kom krydderierne i en papirstepose og bind en knude på den. Kom æblestykkerne, vand og teposen med krydderierne i, i en gryde. Bring det i kog og lad det simre til æblerne sprækker og er ved at være møre. Det tager 5-10 min. Tilsæt nu brombær og lad det hele simre i ca 5 min. Tilsæt nu kokossukker og lad det simre til sukkeret er opløst. Nu fiskes krydderiposen op og suppen blendes. Efter at suppen var blendet tilsatte jeg 1/2 tsk. ren vanillepulver og fintrevet citronskal fra 1/2- 1 citron.
Crunch til at komme ovenpå:
1 dl hel boghvede
2 dl grove havregryn (glutenfrie fås, hvis det ønskes)
2 spsk kokosolie
1 tsk stødt ceylon kanel
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk ahornsirup
1 håndfuld groft hakkede hasselnødder
Smelt kokosolien med kanel og kardemomme på en pande. Tilsæt nu hel boghvede og rist i et par minutter. Nu tilsættes havregryn og de groft hakkede hasselnødder. Rist det i yderligere nogle minutter. Nu tilsættes ahornsiruppen og der røres og ristes et par minutter mere. Riv evt lidt citronskal hen over den færdige blanding. Tag panden af blusset og lad det køle af.
Jeg serverede suppen varm med lunt crunch ovenpå og noget kokosmælk. Det smagte super dejligt. Suppen kan også spises kold, men jeg foretrækker den varm.
God fornøjelse!!!
Hej Anette,
Virkelig en fin og inspirerende blog du har 🙂
Jeg vil gerne i kontakt med dig, men jeg kan ikke umiddelbart finde nogen mail på dig?
Rigtig god dag,
VH Sandra
Hej Sandra!
Jeg er glad for at du kan lide min blog og at du bliver inspireret.
Venlig hilsen
Anette
Hej igen Sandra!
Min E-mail adresse er anettehoeg@gmail.com
Venlig hilsen
Anette