Kakaohumus - Vegansk og sukkerfri opskrift - Mad med glød

Kakaohummus

Jeg havde kogt en del kikærter i dag, da jeg skulle lave hummus. Jeg fik lyst til en sød version. Jeg har lavet det en del gange i vuggestuen. Børnene fik det som pålæg til eftermiddagsmaden. De var glade for det. Herhjemme er det også et pålæg vi nyder. Jeg har vist nok et par andre lignende versioner liggende her på Mad med glød, men nu skriver jeg denne version ned også. Den blev nemlig ret lækker synes jeg.

Det er en ret smart måde at få børn og barnlige sjæle til at spise kikærter. Og skønt at der ikke er tilsat sukker, men kun det frugtsukker der er i dadlerne. Kokosolien skal være en god koldpresset en af slagsen. (Ligesom alle andre olier man bruger) Selv om der er en del mættede fedtsyrer i kokosolien, skal man ikke være så bange for det. Kokosolien indeholder en anden struktur mættede fedtsyrer, end de animalske og de er anderledes og nemmere at omsætte for kroppen.

Ingredienser:

300 g kogte kikærter

100 g bløde dadler ( – sten)

50 g kokosolie

3 spsk kakao

3/4-1 dl  mandelmælk (eller andet plantemælk eller kogende vand)

1 tsk natron ( til at koge sammen med kikærterne)

uraffineret salt ca 1/3 tsk. Smag selv til.

Fremgangsmåde:

Sæt 150 g tørrede kikærter i blød natten over. Hæld vandet fra og tilsæt nyt friskt vand og 1 tsk natron. Kog nu kikærterne i 45 min. – 1 time. De skal være helt møre og nemme at blende. Natron i kogevandet gør kikærterne møre. Så det er et lille trick når man skal lave forskellige slags hummus. Jeg kan rigtig godt lide at min hummus er blød og lækker. Og det bliver den når jeg koger kikærterne med natron. Hummus bliver også lækrest hvis man blender kikærterne mens de stadig er varme.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til massen er glat og lækker. Smag nu til med kakao, salt og dadler. Du kan også tilsætte noget appelsinsaft og fintrevet appelsinskal, hvis du ønsker den noget mere frisk i smagen.

Jeg kan rigtig godt lide noget friskt oven på en mad med denne kakaohummus. Derfor har jeg tilsat nogle granatæblekerner ovenpå og en smule kakaonibs. Det er også lækkert med lidt hakkede mandler eller hasselnødder ovenpå. Et par skiver kiwi eller nogle friske bær, smager også rigtig dejligt.

God fornøjelse!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kakaohummus

  1. Hej Jette!
   Jeg opbevarer det på køl. Jeg tænker det kan holde 4-5 dage. Det kan godt fryses. Jeg plejer at dele det i mindre portiner og fryse det ned i små beholdere. Så tager jeg op så jeg har til et par dage.

   Vh
   Anette

Skriv et svar