Chili sin carne eller Chilitouille - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Chili sin carne eller Chilitouille

Jeg kalder denne ret for en chili sin carne, men egentlig er det nok en blanding mellem chili sin carne og ratatouille. Måske skulle den egentlig hedde “Chilitouille”. Skru ned for styrken hvis den skal serveres for børn eller andre der ikke bryder sig om at maden er for stærk.

Til 4 personer:

Ingredienser:

1 aubergine ca 275 g (skåret i tern)

2 rødløg  ca 175 g (skåret i tern)

1 squash ca 175 g (skåret i tern)

4 fed hvidløg ( skåret i skiver)

1 rød peber ( skåret i tern)

1 gul peber (skåret i tern)

500 g kogte kidneybønner (200 g tørrede, iblødsatte i 12 timer og kogt i 1 time)

2 dåser flåede hakkede tomater

1 1/2-2  dl vand

2-3 spsk olivenolie

1 spsk spidskommen

1 spsk stødt koriander

1 tsk kanel

1 spsk paprika

1 spsk stødt fennikel

Sambal oelek ca 1 tsk.

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag til)

40 g 70 % mørk chokolade

Kom olivenolien i en gryde og varm den op. Tilsæt alle krydderierne og lad dem bruse forsigtigt op. Nu tilsættes de hakkede løg og hvidløgene. Svits til løgene er blevet lidt klare. Nu tilsættes aubergine-, squash-, rød og gul pebertern. Vend grønsagerne grundigt i krydderi/olieblandingen. Svits det hele sammen i nogle minutter, til grønsagerne begynder at blive bløde i kanterne.

Nu tilsættes de flåede tomater, salt, Sambal oelek og peber. Du kan sagtens bruge friske chilier i stedet for. Jeg synes bare det er nemmere at styre, i forhold til styrken af chilien, hvis jeg bruger Sambal Oelek. Lad nu retten koge til grønsagerne er møre. Nu tilsættes chokolade og de kogte kidneybønner. ( Du kan også blande sorte, hvide og kidneybønner. Bare for at få lidt mere kulør på retten) Kog det hele op og tilsæt kun vand, hvis du synes retten er for kompakt. Smag nu til med salt, peber og Sambal oelek eller en anden form for chili.

Server evt. oven på frisk spinat og med masser af frisk koriander på toppen. Evt også med lidt cremefraiche, kokosmælk eller sojafraiche og et stykke brød.

Sommetider har jeg serveret ris til, eller squash der er skåret på en Spiralizer.

image

 

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar