Når det skal være super nemt er det her faktisk ikke så ringe. Og jeg ved at mange især børnefamilier i dag har vildt travlt, men at de alligevel gerne vil lave god og lækker mad.
Denne ret er for hele familien. Og den er meget nem at tilberede.
Ingredienser:
1 dåse flåede hakkede tomater
6 dl. grønsagsbouillon
1 porre
4 fed hvidløg
1 dl udstenede kalamataoliven
1 orange peber
1 rød peber
250 g kogte kikærter
200 g feto (fermenteret tofu ) Hvis du ikke kan finde det kan det sagtens undlades
300 g fuldkorns spaghetti el. glutenfri spaghetti
2 tsk oregano
1 tsk urafineret salt
friskkværnet peber
1/2 tsk chiliflager (kun for voksne)
Fremgangsmåde:
Rens porren og skær den i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Hak de stenfri oliven. Rens pebrene og skær dem i stave. Hæld vandet fra kikærterne. Skær den fermenterede tofu i mindre tern. Bland grønsagsbouillonen med de hakkede flåede tomater, oregano, uraffineret salt og friskkværnet peber i en skål.
Smør et stort ildfast fad med olivenolie. Bland de hakkede porrer, hvidløgsskiverne, de hakkede oliven, peber stave, de kogte kikærter, feto ternene og den ukogte fuldkornsspaghetti i det ildfaste fad. Hæld nu blandingen af bouillon, flåede tomater og krydderier over blandingen.
Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Rør let i blandingen undervejs. Servér med frisk basilikum og evt. en frisk enkel tomatsalat med finthakket rødløg og basilikum.
Rigtig god fornøjelse!