Når det skal være super nemt er det her faktisk ikke så ringe. Og jeg ved at mange især børnefamilier i dag har vildt travlt, men at de alligevel gerne vil lave god og lækker mad.
Denne ret er for hele familien. Og den er meget nem at tilberede.
Ingredienser:
1 brik eller dåse flåede hakkede tomater
6-7 dl. grønsagsbouillon
1 porre
4 fed hvidløg
1 dl udstenede kalamataoliven
1 orange peber
1 rød peber
250 g kogte kikærter eller Ingrid ærter
200 g feto (fermenteret tofu ) brug evt. feta i stedet for. Violife har en vegansk version.
250 g fuldkorns spaghetti el. glutenfri spaghetti
olivenolie til at pensle fadet med og til at dryppe oven på retten
2 tsk oregano
1 tsk urafineret salt
friskkværnet peber
1/2 tsk chiliflager (kun for voksne)
Fremgangsmåde:
Rens porren og skær den i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Hak de stenfri oliven. Rens pebrene og skær dem i stave. Hæld vandet fra de kogte kikærter eller . Skær den fermenterede tofu i mindre tern. Bland grønsagsbouillonen med de hakkede flåede tomater, oregano, uraffineret salt og friskkværnet peber i en skål. Knæk de ukogte spaghetti i mindre stykker.
Smør et stort ildfast fad med olivenolie. Bland de skiveskårede porrer og hvidløg, de hakkede oliven, peber stave, de kogte kikærter, feto ternene og de knækkede ukogte fuldkornsspaghetti i det ildfaste fad. Hæld nu blandingen af bouillon, flåede tomater og krydderier over blandingen. Dryp lidt olivenolie over retten og krydder med salt og friskkværnet peber inden retten sættes i ovnen.
Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Rør let i blandingen undervejs. Servér med frisk basilikum og evt. en frisk enkel tomatsalat med finthakket rødløg og basilikum.
Rigtig god fornøjelse!