Ovnbagt spaghetti med tomatsauce, kikærter og oliven

Når det skal være super nemt er det her faktisk ikke så ringe. Og jeg ved at mange især børnefamilier i dag har vildt travlt, men at de alligevel gerne vil lave god og lækker mad.

Denne ret er for hele familien. Og den er meget nem at tilberede.

 

Ingredienser:

1 brik eller dåse flåede hakkede tomater

6-7 dl. grønsagsbouillon

1 porre

4 fed hvidløg

1 dl udstenede kalamataoliven

1 orange peber

1 rød peber

250 g kogte kikærter eller Ingrid ærter

200 g feto (fermenteret tofu ) brug evt. feta i stedet for. Violife har en vegansk version.

250 g fuldkorns spaghetti el. glutenfri spaghetti

olivenolie til at pensle fadet med og til at dryppe oven på retten

2 tsk oregano

1 tsk urafineret salt

friskkværnet peber

1/2 tsk chiliflager (kun for voksne)

Fremgangsmåde:

Rens porren og skær den i tynde skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Hak de stenfri oliven. Rens pebrene og skær dem i stave. Hæld vandet fra de kogte kikærter eller . Skær den fermenterede tofu i mindre tern. Bland grønsagsbouillonen med de hakkede flåede tomater, oregano, uraffineret salt og friskkværnet peber i en skål. Knæk de ukogte spaghetti i mindre stykker.

Smør et stort ildfast fad med olivenolie. Bland de skiveskårede porrer og hvidløg, de hakkede oliven, peber stave, de kogte kikærter, feto ternene og de knækkede ukogte fuldkornsspaghetti i det ildfaste fad. Hæld nu blandingen af bouillon, flåede tomater og krydderier over blandingen. Dryp lidt olivenolie over retten og krydder med salt og friskkværnet peber inden retten sættes i ovnen.

Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Rør let i blandingen undervejs. Servér med frisk basilikum og evt. en frisk enkel tomatsalat med finthakket rødløg og basilikum.

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv et svar