Kartoffelsalat med grov sennepsdressing, grønne bønner og ramsløg

Så er det blevet tid til årets første opskrift med kartoffelsalat. Hvis du har lyst kan du søge på kartoffelsalat her på bloggens søgefelt og finde flere forskellige variationer. Det er vist blot et tegn på at jeg elsker kartoffelsalater.

Denne opskrift inkluderer ramsløg. Du kan dog sagtens bruge purløg i stedet for. Så fortvivl ikke hvis du ikke har tilgang til de skønne vildtvoksende løgplanter.

Ud over ramsløg indeholder salaten også grønne bønner. Dette for at tilføje lidt ekstra protein. Og så passer grønne bønner, kogte kartofler og grov sennep rigtig godt sammen.

 

Ingredienser:

600 g kartofler ( små nye kartofler eller kartofler fra sidste år)

1 dusk løvstikke (hvis du har tilgang til det. Det giver en vidunderlig smag til kartoflerne når de koges sammen med løvstikke)

250 g grønne bønner

1-2 hjertesalt eller anden slags grøn salat

en stor håndfuld ramsløg el. purløg

1 dl soja yoghurt naturel

2 spsk grov sennep

2 spsk plantemayo

uraffineret salt el ramsløgsalt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne, hvis de er små og nye og kog dem med uraffineret salt og evt en dusk løvstikke, til de er møre. Hvis du endnu ikke kan få nye kartofler kan du sagtens bruge kartofler fra sidste år. I så fald skal de skrælles og skæres i mindre stykker. Kogetiden afhænger af størrelsen på kartoflerne. Stik i kartoflerne med en spids kniv, for at mærke om de er færdigkogte. Hæld vandet fra når de er kogt møre. Lad de kogte kartofler køle af. Skær dem nu i mundrette stykker. Bring vand og en smule salt i kog i en lille gryde. Når vandet koger kommes de grønne bønner i.  Lad dem simre i 2-3 minutter. Hæld nu vandet fra bønnerne og overhæld dem med koldt vand. På denne måde bevarer de den smukke grønne farve bedst. Skyl ramsløgsbladene grundigt og tør dem i en salatslynge. Hak dem derefter helt fint.

Rør nu dressingen sammen. Soyayoghurt, grov sennep, plantemayo, finthakkede ramsløgblade, salt og friskkværnet peber. Smag dressingen til.

Skær enderne af hjertesalaten og løft forsigtigt bladene fra hinanden. Skyl dem nu grundigt i en salatslynge og tør dem. Nu plukkes salatbladene i mindre stykker.

Læg salat stykkerne i bunden på et salatfad.

Bland nu forsigtigt kartoflerne og de grønne bønner med dressingen. Fordel blandingen over salatstykkerne.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar