Perlebygsalat med tørrede abrikoser og myntedressing

Egentlig er denne salat en rigtig sommersalat. Men jeg blev inspireret til at lave den nu, da jeg så at mynteplanterne i vores have og drivhus var begyndt at vokse frem. Vi har fire forskellige slags. Marrokansk mynte, pebermynte, chokolademynte og gråmynte. Allesammen dejlige at bruge i urtete, men kan også bruges i salater, dressinger og desserter. Og så er de bare dejlige at gå og dufte til når man går rundt i haven.

Jeg plukkede en god lille buket som blev brugt til at lave dressingen med.  Den friske mynte giver en dejlig friskhed til salaten. Den blev brugt sammen med olivenolie, masser af citronsaft, salt og friskkværnet peber. Her har jeg valgt at bruge perlebyg, men du kan sagtens bruge perlerug eller perlespelt i stedet for. Alle tre slags kogte korn giver masser at tygge på, en dejlig mild smag og så mætter de rigtig godt.

Ud over kogt perlebyg og myntedressing, indeholder salaten også tørrede abrikoser ristede solsikkekerner, agurk, cherrytomater og rødløg.  En salat som de fleste, både børn og voksne kan lide.

Ingredienser:

4 dl perlebyg

7 dl vand

1/2 tsk uraffineret salt 

1 1/2 dl solsikkekerner

1 tsk tamari el soya sauce

100 g tørrede usvovlede abrikoser 

1 agurk

150 g cherrytomater

1 rødløg

Dressing:

1 bdt. mynte el en god håndfuld

1/2-3/4 dl olivenolie

3 spsk citronsaft

uraffineret salt 

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl perlebyggen grundigt og kog den med en smule salt, efter anvisning på posen. Det tager ca. 30 min. Lad nu kornene køle af. Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de begynder at blive gyldne. De må endelig ikke blive for mørke. Fedtsyrerne i solsikkekernerne kan ikke tåle for hård varme. Hæld dem straks over i en skål og bland en smule Tamari el. Soyasauce med dem. Skær abrikoserne i tynde strimler. Skær agurken i mindre stykker. Halvér cherrytomaterne. Rens rødløget og skær det i små tern.

Skyl mynten og pluk bladene af stænglerne. Kom nu næsten al mynten, olivenolien, citronsaft, salt og peber i et blenderglas og blend med en stavblender. Gem lidt af bladene til at blande i salaten til sidst. Smag til med salt og peber. Bland nu alle ingredienserne.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar