Mango smoothie bowl med bønner, blomkål, ingefær og gurkemeje

Denne lækre gule smoothie bowl er fyldt med gode og nærende ingredienser. Den indeholder både frugt, kål og bønner. Bønner er geniale at tilsætte til sine smoothies eller smoothie bowls. De tilfører protein og er dermed med til at smoothien mætter i længere tid og at blodsukkeret holdes mere stabilt. Bønnerne indeholder også en del fibre ligesom blomkålen. Masser af gode prebiotika som gavner tarmfloraen. Ingefær og gurkemeje er tilsat både pga. af deres antiinflammatoriske effekt, men også pga. smag og farve.

Når jeg udvikler mine opskrifter er der for det meste fokus på det sundhedsmæssige, men jeg forsøger samtidig ikke at gå for meget på kompromis med smagen og samtidig har jeg fokus på hvordan maden ser ud. Der er mange parametre at tænke over. Men det er en spændende proces.

Jeg serverer oftest mine smoothie bowls med en granola eller noget andet knas på toppen. Sommetider også friske bær og spiselige blomster.

Toppingen tilsætter jeg til dels for at have noget at tygge på. Når man tygger sin mad udskiller man fordøjelsesenzymer igennem det spyt der frigives fra spytkirtlerne i munden. Derfor er det vigtigt at tygge sin mad grundigt og ikke bare sluge det. Den anden grund til at tilsætte knas er for at få nogle gode fedtsyrer og antioxidanter. Mit fokus er for det meste at få omega 3 fedtsyrer igennem toppingen. Derfor er det ofte valnødder jeg topper mine smoothiebowls med. Ud over valnødder bruger jeg ofte kakaonibs for at få nogle antioxidanter.

Det blev en længere forklaring på hvorfor jeg vælger som jeg gør, når jeg udvikler opskrifter. Og der er mange flere ting der er i fokus. Nogle er så selvfølgelige for mig at jeg glemmer at nævne dem.

Bla. at jeg prioriterer at bruge økologiske eller biodynamiske råvarer. Dette både for at skåne kroppen og den jord vi lever på.

Her får du opskriften:

Ingredienser: ( til 2-3 personer )

150 g mango ( fra frost)

150 g banan ( fra frost )

100 g blomkålsris ( fra frost )

100 g kogte butterbeans, hvide bønner el. kikærter

20 g afskallede hampefrø

1 tsk gurkemeje

15 g frisk ingefær

1 tyk skive citron

3 dadler uden sten

3 dl vand el. plantedrik

1 kn.sp. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en blender og kør til smoothien er cremet. Du får det mest cremede resultat hvis du har en stærk og god blender.

Servér med granola og friske bær på toppen. Eller grofthakkede valnødder og kakaonibs.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar