Sprød og fyldig blandet salat med bagt aubergine og kogt quinoa

Denne salat er sprød, fyldig og velsmagende. Den indeholder protein fra quinoaen, knas fra den røde peber, agurken og bladsellerien. Lækker smag og knas fra de bagte auberginer med sesamfrø. Friskhed fra den syrlige dressing. Det er en salat der vil være rigtig god som en del af en madpakke. lav evt. nogle stegte tofustykker, nogle vegebøffer el. nogle falafler og servér det sammen med salaten.

Ingredienser:

1 dl rød el sort quinoa

3 dl vand

1/2 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skyl 1 dl quinoa grundigt i en sigte og lad det dryppe af. Kog derefter i en gryde med 2 1/2 dl vand tilsat salt i ca. 20 min.

Bagt aubergine med sesamfrø

Ingredienser:

1 aubergine

2 spsk olivenolie

1 tsk sød paprika

1/2 tsk røget sød paprika

Uraffineret salt 

Friskkværnet peber

2 spsk sesamfrø 

Fremgangsmåde:

Skær auberginen i mundrette stykker. Rør olivenolie, paprika, røget sød paprika, uraffineret salt, friskkværnet peber og sesamfrø sammen og vend blandingen sammen med auberginestykkerne. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ved 200 g varmluft i ca 25 min. Lad stykkerne køle af før salaten blandes. 

Lynstegte grønkål

Ingredienser:

6-7 grønkåls blade

2 spsk olivenolie

Lidt urtesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl bladene grundigt og fjern de grove stængler. Pluk bladene i mundrette stykker og steg dem i olivenolien i et par minutter på en pande. De skal bare lige skifte farve og blive blanke. Krydder let med uraffineret salt og friskkværnet peber. 

Ingredienser der blot skal snittes og blandes i salaten

1 rød peber skåret i mundrette stykker

1/2 agurk skåret i mundrette stykker

3 stilke bladselleri skåret i tynde skrå skiver

50 g friske spinatblade

Dressing:

Ingredienser:

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

1/2 tsk urtesalt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne sammen og smag til. 

Samling af salaten:

Bland de afkølede kogte quinoa, de afkølede bagte auberginer, de stegte og afkølede grønkål, rød peber, bladselleri, agurk og spinatblade. Bland til sidst dressingen sammen med salaten. 

Anret i en skål eller et fad. 

Servér evt. sammen med plantebaserede bønnebøffer el. falafler. 

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar