Overnight oats med citron og vanille

Denne nemme, velsmagende og sunde overnight oats var min morgenmad i dag. Sammen med et ingefærshot og en dejlig varm kop kaffe. Hele molevitten blev nydt i ro og mag. Ahhhh hvor skønt.

Overnight oats er en nem og nærende morgenmad. Den egner sig også til de travle dage, hvor du blot rører den sammen om aftenen og derefter stiller den i køleskabet. Så er den klar til at blive rørt sammen igen og serveret med den topping du måtte have lyst til.

Både chiafrø og valnødder indeholder de gode omega3 fedtsyrer, som er vigtige at være opmærksom på at få, hvis du ikke spiser fede fisk.

Egentlig ville jeg gerne finde et dansk navn til grøden, men jeg synes at køleskabsgrød lyder lidt tungt og kedeligt. Skriv endelig hvis du har et bedre ord for denne type grød.

På bloggen kan du finde mange andre variationer over overnight oats. Feks. Denne eller Denne eller Denne

Denne portion er med fintrevet citronskal og vanillepulver. Enkelt, rent og friskt i smagen.

Opskriften er til 1 person.

Ingredienser:

1 dl grove havregryn

1 spsk chiafrø

1 lille håndfuld valnødder i mindre stykker. 

2 dadler skåret i mindre stykker

1/3 tsk vanillepulver

Fintrevet skal af 1/2 citron

1 1/2-2 dl havredrik

Fremgangsmåde:

Rør det hele sammen og stil i køleskabet natten over. Rør sammen om morgenen før servering. Hvis du synes at det er for kompakt i konsistensen, kan du blot tilsætte lidt ekstra havredrik. Servér med 1 spsk sojayoghurt, 1/2 mango i skiver, 1 spsk kakaonibs og lidt fintrevet citronskal og vanillepulver. 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar