Tofu scramble med blomkål

Her har du opskriften på én af mine foretrukne og meget nemme retter. Jeg laver den ofte som en nem frokostret i weekenden, men den kan sagtens bruges som aftensmad. Tofu scramble vil også passe rigtig godt som en del af en plantebaseret påskefrokost. Eller som en mættende og proteinrig morgenmad. Du kan variere krydringen og du kan også bruge svampe el. andre grønsager end blomkål. Brug opskriften som en grundopskrift som du selv kan variere. Hvis din tofuscramble står lidt for længe på panden, kan den godt blive en smule tør. I så fald kan du bare tilsætte en smule mere usødet soyadrik.

Jeg har brugt Kalanamak også kaldet Black salt, som smager meget æggeagtigt. Du kan sagtens undlade det og så blot bruge en smule mere uraffineret salt i stedet. Kalanamak kan købes i helsekostbutikker.

Ingredienser: (til 2 personer)

200 g tofu naturel

150 g blomkålsris ( fra frost )

50 g frisk spinat

2 forårsløg, el en lille porre el et lille bundt purløg

1-2 spsk olivenolie

1 tsk gurkemeje

1/2 tsk karry

1/2 tsk uraffineret salt

1/2 tsk Kalanamak (Black Salt)

1/3 dl neutral soyadrik

Friskkværnet peber

evt. 1/4 tsk chiliflager

Karse

Fremgangsmåde:

Rens forårsløgene el porren og skær dem i tynde skiver. Mos tofuen med en gaffel til den er smuldret helt. Bland tofuen med blomkålsris, salt, Kalanamak og friskkværnet peber i en skål. Varm olivenolien op på en pande og tilsæt gurkemeje og karry. Lad det bruse op og tilsæt nu forårsløg el. porrer. Svits det i et par minutter og tilsæt nu tofu/blomkålsblandingen. Vend det hele grundigt sammen og svits i et par minutter mere. Tilsæt nu den friske spinat og bland det grundigt med de øvrige ingredienser. Når spinaten er faldet helt sammen smages retten til med salt og friskkværnet peber.

Servér evt. med et stykke rugbrød, nogle cherrytomater, 1/2 avocado og en masse karse.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar