Sprøde Tandoori butterbeans, tomatsauce krydret med Tandoori og stegt spidskål

Dette måltid udviklede sig til at blive et dejligt indisk inspireret måltid. Det er et fuldgyldigt måltid med både grønsager, bønner og ris. Krydringen af saucen kan du selv justere i styrken. Du behøver ikke at tilsætte chiliflager. Hvis der er børn eller voksne der ikke er vilde med stærk mad, kan du bare tilsætte Tandoori, salt og peber.

Sprøde butterbeans med Tandoori og Nigellafrø: ( Til4 pers. )

Ingredienser:

245 g kogte butterbeans ( Brug evt. fra brik el dåse )

2 spsk olivenolie

2 spsk linsemel el kikærtemel

1 spsk nigella frø

1 spsk Tandoori 

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hæld vandet fra de kogte butterbeans i en sigte. Rør olivenolie, tandoori, linsemel, uraffineret salt og friskkværnet peber sammen og bland det sammen med bønnerne. Spred nu bønnerne godt ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Hold øje med dem. De skal være gyldne og sprøde. 

Tomatsauce med tandoori: ( Til 4 personer )

Ingredienser: 

1 dåse el. brik flåede hakkede tomater

1 løg

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 dl vand

1 dl kokosmælk

1 1/2 spsk tandoori

evt. 1/3 tsk tørrede chiliflager 

1/2 tsk gurkemeje

1-2 tsk kokospalmesukker

uraffineret salt (smag selv til )

friskkværnet peber ( smag selv til )

75 g frisk el. frosset spinat

Fremgangsmåde:

Rens løg og hvidløg og skær løget i små tern og hvidløgsfeddene i skiver. Varm olivenolien op og tilsæt tandoori og gurkemeje. Lad krydderierne bruse let op og tilsæt nu løgtern og hvidløgsfed. Rør i blandingen til løgene er blevet klare. Nu tilsættes de hakkede flåede tomater, vand og kokosmælk. Lad saucen simre i ca 5 min. Tilsæt nu spinat, uraffineret salt, kokossukker og friskkværnet peber. Lad atter saucen simre i ca. 10 min. Smag til med salt, peber og evt. sukker. 

Servér retten med fuldkornsris kogt med uraffineret salt og en smule gurkemeje.

Ingredienser: (Til 4 personer )

1 spidskål

2 spsk olivenolie

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste blade på spidskålet, hvis de er grimme. Skær det over på langs. Skær gennem stokken så bladene stadig hænger fast. Skær det nu i kvarte stykker på langs igen. Hvis det er et meget stort spidskål, kan du bare skære fire passende stykker af det og gemme resten. Steg de kvarte kålstykker i olivenolie på begge sider på en pande til de falder let sammen og tager godt farve på stegefladen. Krydder med salt og friskkværnet peber på begge sider.

Ingredienser: ( Til 4 personer )

3 dl fuldkornsris

5 dl vand

1 tsk uraffineret salt

1/2 tsk gurkemeje

Fremgangsmåde:

Skyl risene grundigt i en sigte. Kom de skyllede ris, vand, salt og gurkemeje i en gryde og læg låg på. Skru ned, så risene blot simrer i ca. 35 min. Nu skulle de være færdigkogte.

 

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar