Rødbedesalat med sennepsmarinerede butterbeans og persille

Denne kraftfulde og mættende salat lavede jeg også i efteråret sidste år, men fik aldrig delt opskriften. Jeg kom i tanker om den da jeg havde nogle rødbeder liggende og skulle finde på at lave noget med dem. Det er vist ingen hemmelighed at jeg elsker bønner med sennepsmarinade. Jeg er i det hele taget vild med sennep. Både Dijon og grov sennep. Her har jeg brugt den grovkornede, da jeg synes den passer bedst i denne kombination.

Bønnerne indeholder ud over en del fibre også en del jern. Rødbederne indeholder også en del fibre. Derudover indeholder de bla. en del jern og kalium. Persillen indeholder også en del jern og en del C-vitamin. Jern optages langt bedre når det indtages sammen med c-vitamin. Denne kombination af råvarer er derfor rigtig god hvis du har brug for at få noget jern indenbords.

Bagte rødbeder:

Ingredienser:

700 g rødbede

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamico glaze

1 spsk ahornsirup

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Rør marinaden sammen og bland med rødbedestykkerne. Bag ved 200 gr. varmluft i 30 – 40 min. til de er næsten gennembagte. De må gerne have lidt bid. Lad nu rødbedestykkerne køle let af før de vendes sammen med de marinerede butterbeans. 

Sennepsmarinerede butterbeans med persille:

Ingredienser:

Ca. 500 g kogte butterbeans 

2 spsk olivenolie

2 spsk grov sennep

1 spsk citronsaft

1 tsk uraffineret salt

Friskkværnet peber

1 bundt persille

Fremgangsmåde: 

Du kan enten vælge selv at koge dine butterbeans selv eller købe dem færdigkogte. 

Hvis du køber dem færdigkogte svarer mængden ca. til 2 brikker. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Skyl persillen grundigt og fjern det overskydende vand ved at køre den i en salatslynge. Fjern de groveste stilke. Hak nu persillen fint. Rør marinaden sammen og smag den til. Den skal smage meget af sennep, da de kogte bønner kan klare en del syre og salt. Bland nu marinaden med bønnerne og vend ligeledes den hakkede persille i. 

Bland nu de bagte, let afkølede rødbeder med de sennepsmarinerede bønner og persille. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar