Overnight oats eller kold grød med chia, hindbær og rødbede

Jeg har allerede et par andre opskrifter på Overnight oats på bloggen. Denne adskiller sig ikke særlig meget fra de andre. Alligevel har jeg valgt at bringe den, for at få lidt fokus på denne type morgenmad igen. Nu kaldes  den Overnight oats, så oprindeligt er den lavet med havregryn. Den kan dog sagtens laves med andre typer flager. Feks. synes jeg at rugflager, bygflager og speltflager smager super godt i stedet for. Hvis du vælger at bruge den slags flager istedet for havreflager, skal den jo ikke hedde overnight oats. Måske kunne man bare kalde den for “Kold grød” i stedet for. Så er der bare mange der ikke ved hvad det er. Nu har jeg taget første skridt og fået det flettet ind i overskriften.

Kold grød kan som sagt laves med forskellige slags flager. Du kan tilsætte forskellige frugter, bær eller revet grønt eller rodfrugter i grøden. Prøv dig frem.

Denne portion er tilsat friske eller frosne hindbær (Husk at give dem et opkog for at være på den sikre side i forhold til evt. bakterier) og rødbedesaft.

Den blev dejligt sød og fik den smukkeste lyserøde farve.

Ingredienser (Til 1 person)

1 dl grove havregryn

1 lille håndfuld friske el. frosne hindbær

3 spsk rødbedesaft

1 spsk chiafrø

2 dadler

4-5 valnødder

1 1/2-2 dl plantedrik

Fremgangsmåde:

Hvis du vil være på den sikre side i forhold til evt. bakterier i hindbærrene, kan du give bærrene et kort opkog og derefter køle dem ned. Fjern stenene fra dadlerne og hak dem i mindre stykker. Bryd valnødderne i mindre stykker. Bland havregryn, bær, chiafrø, valnødder, daddelstykker, rødbedesaft og plantemælk/drik i en lille skål og rør det grundigt sammen. Sæt på køl, natten over. Nu er den klar til at spise om morgenen, dagen efter.

Jeg toppede portionen med frisk blåbær, kakaonibs og de fineste stedmoderblomster. En morgenmad fuld af fibre, vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar