Koldskål med vanille og citronskal (Vegansk)

Koldskål hører sommeren til. Med dette skønne lune forårsvejr og alle de reklamer der popper op rundt omkring om Koldskål, fik jeg vildt meget lyst til det i dag. Jeg har brugt min egen opskrift på en koldskål, der er lavet af sojamælk. Man får det bedste resultat når man bruger sojamælk, synes jeg. Det er fordi proteininholdet i sojamælken er højere end både mandelmælk/drik og havremælk/drik. Når man blander citronsaft med sojadrik vil det tykne og koagulere en smule. Det synes jeg er lækkert. Du kan både buge en usødet sojadrik og den som jeg har brugt i denne opskrift, som er sødet. Hvis du vælger at bruge en usødet version, skal du tilsætte lidt mere sødme.

Her får du min version.

Ingredienser:

1/2 l sødet sojamælk (Jeg brugte Naturli`s Blå Sojadrik)

1/2 dl aquafaba (den væske der er i dåser/kartonner med kogte kikærter)

4-5 spsk citronsaft

2-3 spsk ahornsirup el. andet sødemiddel

Fintrevet skal af 1/2 citron

1/4 tsk vanillepulver

1 knsp uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Start med at røre citronsaft og sojadrik sammen i en skål. Lad det stå i ca. 5 min. til det er begyndt at koagulere. Hæld kikærtevandet (aquafabaen) op i en lille skål og pisk med piskeris eller elmixer, til det er blevet helt stift som pisket æggehvide. Hæld nu ahornsirup og vanillepulver sammen med sojadrik og citronsaft. Pisk det grundigt sammen. Bland nu det stiftpiskede kikærtevand forsigtigt sammen med de andre ingredienser. Du skal ikke piske i det når du har blandet skummet med de øvrige ingredienser, da det slår luften ud af skummet. Slut af med at rive citronskal i koldskålen og rør det hele sammen. Smag til med sødme eller syre, som du bedst kan lide det. Servér koldskålen køleskabskold og evt. som på billedet med en ristet sprød Granola og friske jordbær.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar