Hel bagt blomkål med ramsløgcreme

Hel bagt blomkål er blevet et hit herhjemme. For det meste er det bagt med en olieblanding med paprika og gærflager. Her har jeg ladet mig inspirere af de skønne ramsløg og lavet en creme med cashewnødder, olivenolie, ramsløg, salt og peber. Cremen blev gnedet godt ind i hele overfladen af blomkålshovedet og derefter bagt i ovnen.

Kombinationen med ramsløg og cashewnødder sammen med blomkål blev super lækker. Du kan bruge det bagte hele blomkål som tilbehør til mange forskellige retter.

Ingredienser:

1 blomkålshoved

60 g cashewnødder (iblødsættes natten over)

1 stor håndfuld ramsløg

2 spsk gærflager 

1 dl olivenolie

1/2 dl vand

1 tsk citronsaft

1/3 tsk salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød natten over. Hæld derefter vandet fra og kom de iblødsatte cashewnødder i en blender, sammen med en stor håndfuld skyllede og groft hakkede ramsløgblade, 2 spsk. gærflager, 1 dl. olivenolie, 1/2  dl. vand, ca. 1/3 tsk. uraffineret salt og friskkværnet peber. Blend det hele til en cremet og lækkert. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt citronsaft. Fjern bladene omkring blomkålshovedet. Gnid nu ramsløgcremen ind på hele overfladen af blomkålshovedet. Det er ikke sikkert at der er brug for at bruge al cremen. Det skal bare lige dække overfladen. Bag det ved 175 g. varmluft i 30-45 min. alt efter hvor stort det er. Stik i blomkålshovedet med en spids kniv. Det skal helst være gennembagt.

Hvis der er noget til overs af ramsløgpastaen er det lækkert at servere sammen med det bagte blomkålshoved.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar