Stegt spidskål med ramsløgsmør

Denne måde at få spidskål på er en af de måder vi er allermest vilde med herhjemme. Det er ovenikøbet en meget nem og hurtig måde at tilberede det på. Her har jeg serveret det stegte spidskål med ramsløgsmør, ramsløgsalt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Super lækkert og delikat. Spidskål er ligesom alle andre slags kål super sundt. Det indeholder en masse gode fibre som både hjælper fordøjelsen og fodrer de gode tarmbakterier. Og så smager det sødt og lækkert, mætter rigtig godt og er samtidig billig mad.

Ingredienser: (Til 4 personer)

1 lille spidskål

1-2 spsk olivenolie

fintrevet citronskal af 1/2 citron

uraffineret salt eller urtesalt (ramsløgsalt)

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste blade, hvis de er grimme. Skyl spidskålen på de yderste blade. Skær den nu i kvarte. Skær igennem stokken så bladene hænger sammen. Varm en pande op med olivenolie på. Læg nu de fire kvarte kålbåde med skærefladen ned mod panden. Steg veg god varme og pres kålen fast ned mod panden med en palet. Når den har taget farve på stegesiden og er begyndt at blive blød skal den vendes om og steges på den anden side. Krydder begge siderne med salt og friskkværnet peber. Når kålen har taget god farve på begge sider er den færdig. Det er smag og behag, hvor blød og gennemstegt man ønsker at kålen skal være. Jeg kan godt lide at den er en smule rå i midten. Andre foretrækker at den er blød og gennemstegt hele vejen igennem.

Servér de stegte spidskålbåde med en smule fintrevet citronskal på toppen. Og evt. som på billedet en klat ramsløgsmør.

Ramsløgsmør:

Ingredienser:

1/2 bakke Smør(bar)

2 spsk. citronsaft

1 stor håndfuld ramsløgblade

uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Skyl ramsløgbladene og hak dem helt fint. Rør smørret blødt sammen med det hakkede ramsløg. Rør nu citronsaft og en smule uraffineret salt i smørret. Stil det på køl en times tid før servering.

 

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar